Isak Mantler hjälte för Östersund: ”Händer inte ofta”

Östersund är på frammarsch.
I onsdagens bortamatch mot Almtuna tog laget tredje raka segern.
Hjälte blev Isak Mantler som höll nollan för andra matchen i rad.
– Det händer inte ofta, säger 23-åringen till Sportbladet. 

Efter att ha varit totalt i brygga föra tre omgångar sedan har Östersund repat mod. I matchen borta mot Almtuna tog jämtarna tredje raka segern sedan Alexander Anderberg gjort matchens enda mål.

– Otroligt skönt. Vi gör en bra prestation och det är det det handlar om. De här poängen var jätteviktiga och vi får njuta ikväll och sen se fram emot fredag, säger Isak Mantler till Sportbladet.

Isak Mantler: ”Vi fick nog”

Närmast en kvittering var Almtuna med bara sekunder kvar av den andra perioden. Isak Mantler strulade till det när han skulle spela ut pucken och Uppsalalaget kunde nästan straffa 23-åringen.

– Jag trodde det var mindre tid kvar än vad det var så jag ville lägga ut den. Sen har de ändra regeln så jag får inte blockera den efter jag har släppt ut den så jag var tvungen att spela iväg den. Jag hade tur att det inte blev mål, säger Mantler med ett skratt.

För bara fyra matcher sedan hade laget fyra raka förluster med totalt 29 insläppta mål. Nu hart ÖIK tre raka segrar där de bara släppt två förbi sig. En totalvändning.

– Först och främst fick vi nog. Vi kände att det här är inte okej. Vi jobbar hårt hela tiden och det har vi gjort, men vi har inte hållit oss till det vi ska göra. Nu visar vi att när vi gör det vi ska så funkar det bra.

Hade ni krismöte?

– Nej det vill jag inte kalla det, men vi hade ett litet möte efter faktiskt och gick igenom lite grejer. Det var inget allvarligt, men alla fick lufta det man kände. Det var nödvändigt.

Höll nollan för andra matchen i rad

För Mantlers del var det andra raka nollan mellan stolparna.

– Det är skönt. Jag brukar säga att man håller nollan som ett lag och så är det alltid. Det är ett samspel, men det är klart att det inte är ofta man håller nollan två gånger på rad.

Efter uppryckningen huserar nu Östersund på fjärde plats i tabellen.

– När vi gör det vi ska så är vi bra och det är det som krävs. Vi kan inte gå ner några procent utan måste alltid vara på topp och göra jobbet, säger Mantler.

AIK Almtuna Björklöven Djurgården Hockeyallsvenskan Karlskoga Kristianstad Modo Mora Oscar Pettersson Södertälje Tingsryd Vita Hästen Västervik Västerås Östersund