Karlin rasande efter Björklövens kross: ”Helt otroligt”

Daniel Rahimi lyckades få Modo ur balans.
I den första perioden fick han med sig två enkla utvisningar som bäddade för Björklövens kross i derbyt.
Det fick Modos tränare Mattias Karlin att rasa efter matchen.

– Det är helt otroligt att gå på en sådan sak, säger han till Sportbladet. 

I säsongens första derby mellan Björklöven och Modo var det hemmalaget som snabbt tog ledningen. Mycket tack vare backen Daniel Rahimi som fick sin motståndare ur balans direkt. Vid två tillfällen fick den hårdföre veteranen med sig utvisning – och vid båda tillfällena lyckades Björklöven göra mål i det följande powerplay-spelet. Det bäddade för hemmalagets kross med 5–1.

– Jag försöker bara spela på och göra min grej. Sen vet jag inte om de är frustrerade av andra anledningar men det är klart att de tar två onödiga utvisningar. Sen varför det är på mig det vet jag inte. Jag hade ingen plan att komma under skinnet på dem, säger Daniel Rahimi till Sportbladet.

Karlin rasande: ”Det är helt otroligt”

Först var det Oscar Pettersson som irriterade sig på 37-åringen och sedan var det Mikkel Aagard som onödigt kastade bort backens klubba efter en kampsituation.

Björklövens stjärnförvärv Maxime Fortier gjorde 1–0 i det första powerplay-spelet och Gerry Fitzgerald utökade i det nästkommande.

Det gjorde Modos tränare Mattias Karlin rasande.

– Vi ger bort matchen. Det är helt otroligt. Det är en sak om det hade varit Dickinson som är ny, då kan man gå på en sådan sak. Men de som åkte på det var med förra året och då ska det vara betydligt mycket svårare att gå på en sådan sak, säger han efter matchen.

Vad sa du till spelarna efter första perioden? 

– Det stannar mellan oss, men det var inte allt för roligt. Det var inte saft och bull-kalas om jag säger så.

Det blev dock inte bättre. I andra perioden gjorde Gustav Possler 3–0 innan Nick Schilkey utökade till hela 4–0. Hemmalaget dominerade fullständigt och taket på Winpos Arena lyfte.

– Vi måste rannsaka oss själva, både spelare och ledare och allt förbannat. Vi hade velat göra en bättre match, förlora kan man göra men vi gör det på fel sätt idag. Vi sätter oss i skiten, säger Karlin.

Styrkebesked från Björklöven

Efter att Josef Ingman reducerat i slutet på den andra perioden fastställde Christopher Bengtsson slutresultatet till 5–1 i öppen kasse med bara minuter kvar att spela.

Segern var ett styrkebesked för Björklöven som startade säsongen knackigt med bara fyra poäng på de inledande fyra matcherna. Nu har klubben två raka segrar och parkerar på fjärde plats i tabellen.

– Det var bra för alla och veta att vi kan spela hockey på en hög nivå som vi gör idag. Jag är skitglad att vi vinner och jag tycker att många gör en fantastisk match, säger Rahimi.

Har du varit orolig under starten av säsongen? 

– Vi har varit trygga i gruppen. Vi har gjort bra saker men inte fått utdelning. Sen är det klart att någonstans så kommer det upp vissa tvivel. Det var skönt att få ett kvitto på att vi är ett riktigt bra lag. Jag tror många runt omkring behövde lugnas lite grann.

AIK Almtuna Björklöven Djurgården Hockeyallsvenskan Karlskoga Kristianstad Modo Mora Oscar Pettersson Södertälje Tingsryd Vita Hästen Västervik Västerås Östersund