Startsida / Inlägg

Det kungliga året som gick – vintern 2009

av Jenny Alexandersson
kungligaaret.jpg

 

Det är dags att summera det kungliga 2009 och man kan lugnt säga att det var ett späckat år med många överraskningar och flera skandaler…

ari-behn.jpg

Prinsessan Märtha Louises man Ari Behn har kallats svärsonen från helvetet på grund av alla skandaler. I januari attackerade han statsvetaren Carl Erik Grimstad som påstods ha satt i system att kritisera norska kungafamiljen. 

–Grimstad är som död för mig, sa Ari Behn till norska medier. 

Bild 16.png

Lite senare i januari påstods han ha kysst en svensk tjej på Stureplan. Men tjejen visade sig vara en nära vän och inget annat. 

Jag träffade Ari för en intervju strax innan han skulle vara med i Skavlan. Han är oerhört sympatisk och snäll. Men man kan inte låta bli att undra om alla uttalanden och skandaler egentligen är pr-trick för att sälja böcker?

Bild 15.png

Prins Carl Philip gjorde 2009 till ett riktigt partyår. Förhållandet med Emma Pernald tog slut på vårkanten. I början av januari intog han nattklubben Village tillsammans med grabbgänget – och en hel drös med unga blondiner. Prinsen drack skumpa och dansade till partyhits natten lång. 

etna.jpg

Foto: Charles Hammarsten

Jag stack iväg till Sicilien med kronprinsessan och klättrade på ett snölklätt Etna. Skrattade mig hes när Victoria skojade med poliserna i tajts som vägrade släppa oss eftersom det var så halt. 

I början av februari invigde Victoria Swedish Fasion i London – och avslöjade att hon ville ha en svenskdesignad brudklänning. 

victoriaforlovning.jpg

Foto: Scanpix

Och så var det dags för förlovning! Den 24 februari satt Daniel och Victoria i förlovningssoffan på slottet och berättade om sin kärlek. I sju år hade de väntat på den här dagen och det syntes att de var glada, Victoria var den som strålade mest.

slottet.jpg

Rummet var full av reportrar och fotografer. Jag grattade paret med en blomsterbukett efteråt och Victoria tackade väldigt hjärtligt. Den här dagen hade hon verkligen längtat efter. 

abladet.jpg

Under förlovningsmiddagen vid Drottningholm väntade vi i pressen utanför i hopp om att få bilder på Daniel och Victoria. Jag träffade störtsköna Jill och Carina – som lite senare på året kom att bli mina kollegor!

Bild 23.png

Och så kom min bok om Daniel och Victoria ut i butikerna! Det var en väldigt speciell känsla att se den i bokhandlarnas skyltfönster. 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB