Startsida / Inlägg

Kunglig babyyra i Storbritannien

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2013-06-27 kl. 13.55.35

Hertiginnan Catherine, eller Kate som hon kallas, kommer snart att föda en ny arvingen till den brittiska tronen.

Födelsedatumet är satt till den 13 juli, men brittisk press spekulerar i att hovet kanske mörkar det riktiga datumet för att ge Kate lite lugn och ro inför förlossningen. Ni minns kanske att det rådde samma spekulationer här hemma i Sverige när Victoria skulle föda?

Skärmavbild 2013-06-27 kl. 13.52.53

Förlossningen sker på St Mary’s sjukhus i den del av byggnaden som kallas för Lindo Wing, det är samma ställe som Diana födde William och Harry.

I går blev jag intervjuad av The Sunday Times, deras hovreporter Peter Conradi som har skrivit flera böcker om de europeiska kungligheterna, var bland annat nyfiken på hur Victoria och Daniel har löst föräldraledigheten och hur Estelles uppväxt kommer att se ut.

Nu när det närmar sig förlossning fylls de brittiska tidningarna med information om den kommande prinsen eller prinsessan. Det brittiska hovet har meddelat att paret inte har tagit reda på om barnet är en flicka eller pojke. De säger även att Kate strävar efter att föda naturligt och undvika ett kejsarsnitt. Det är drottningens före detta gynekolog Marcus Setchell som ska förlösa Kate och till sin hjälp har han den nuvarande gynekologen Alan Farthing.

Skärmavbild 2013-06-27 kl. 13.55.02

William kommer att få två veckors föräldraledighet i samband med födseln och Kate kommer att bo hemma hos sina föräldrar den första tiden när William åker tillbaka till Anglesey där han jobbar som pilot på en räddningshelikopter.

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB