Startsida / Inlägg

Carl Philips och Sofias alla bröllopsdetaljer

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-05-25 kl. 13.48.21

Det är inte många veckor kvar till bröllopet nu, endast 18 dagar innan Carl Philip och Sofia säger ja till varandra i Slottskyrkan. Nu är det bara detaljer kvar i bröllopsplaneringen. Och det är i mångt och mycket paret själva som har styrt planeringen. Carl Philip som ju är väldigt matlagningsintresserad har handplockat kockarna som ska laga bröllopsmiddagen. Stjärnkockarna Mathias DahlgrenMarkus AujalayHenrik Norström och Mattias Ljungberg står under ledning av Fredrik Eriksson.

Skärmavbild 2015-05-25 kl. 13.47.43

Middagen hålls som bekant i Vita Havet och efter mat, tal och bröllopstårta är det dags för dans i Karl XI:s galleri. Där kommer det bli ordentligt med partystämning. Sofias favoriter Icona Pop kommer att spela, Carl Philips favorit Avicii likaså. Det var faktiskt prinsen själv som frågade super-dj:n om han hade lust att spela på bröllopet. De träffades i somras under Aviciis spelning på Ibiza och när prinsen kom backstage efteråt ställde han frågan.

Skärmavbild 2015-05-25 kl. 13.58.35

– Jag träffade Carl-Philip på Ibiza, där vi fick hänga och snacka rätt länge. Han är så jävla skön och en jävligt bra kille, faktiskt. Ödmjuk, sa  Tim ”Avicii” Bergling till gänget i Vakna på NRJ. 

Avicii konstaterar även i samma intervju att han får behålla kepsen på under spelningen på slottet!

Skärmavbild 2015-05-25 kl. 13.48.33

Paret har även hunnit ställa upp på flera intervjuer de senaste veckorna. Bland annat för SVT som ju direktsänder bröllopet och för TV4 som gör två entimmeslånga dokumentärer om och med paret. Ett par citat som offentliggjorts i samband med TV4-intervjun låter så här:

– Carl Philip är också min bästa vän. Han är den jag pratar mest med, han är väldigt klok och jag känner mig väldigt trygg med honom, säger Sofia Hellqvist.

– Jag känner mig jättetrygg och stabil och harmonisk, nu när Sofia är vid min sida. Det kände jag tidigt, säger prins Carl Philip.

Hm… vi får hoppas att de berättar mycket mer intressanta saker än så i programmen. Nu är vi ju nyfikna på deras liv tillsammans och hur de planerar att jobba och leva efter bröllopet.

Skärmavbild 2015-05-25 kl. 14.05.38

Hovstallet står redan beredda, de ansvarar ju för alla transporter under bröllopet. Här är den paradkalesch som Sofia och Carl Philip ska åka i. Det är samma vagn som Victoria och Daniel och kungaparet använde under sina bröllop. Ja i stort sett alla kungliga brudpars sedan efterkrigstiden har använt den här tjusiga vagnen.

Skärmavbild 2015-05-25 kl. 14.05.06

Den tillverkades av L.V. Nylunds vagnfabrik i Stockholm omkring sekelskiftet 1900. Ungefär 60 hästar kommer att delta i kortegen genom Stockholm som tar runt 20 minuter i sakta trav. Först kommer fyra polishästar, sedan Livgardet. I mitten av kortegen kommer prinsparet vars vagn dras av fyra hästar och med två ryttare istället för en kusk på kuskbocken. Anledningen till det är att man ska kunna se de nygifta så bra som möjligt utan att kusken skymmer dem. Ett spann med fyra hästar som styrs via ryttare kallas för fyrspann à la d’Aumont.

 Skärmavbild 2015-05-25 kl. 14.26.27

Gästerna får åka i Volvos nya XC90, Wedding edition. De brukar låna ut bilar vid kungliga bröllop, Victorias gäster fick också åka i specialversioner av en annan Volvo-modell 2010. 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB