Startsida / Inlägg

Kändisdesignern klär prinsessan Sofia

av Jenny Alexandersson

sofia Ni som är intresserade av kungligt mode – minns ni den här svarta dramatiska klänningen från februari i år? Sofia bar den under en representationsmiddag på slottet och designern heter Kay Senchai. Kay startade sitt klädmärke 2012 och Sofias uppenbarelse skapade en prinsesseffekt på Kays plagg, kändisarna älskar hennes sexiga klänningarna. Skärmavbild 2015-09-01 kl. 13.22.38 Charlotte Perrelli, som numera heter Charlotte Jensen Perrelli efter att ha gift sig med sin Anders Jensen i helgen, bar en röd spetsklänning signerad Kay Senchai på middagen kvällen före vigseln. Här syns hon på bild från vännen Magnus Carlssons instagramkonto. Skärmavbild 2015-09-01 kl. 13.28.13 Laila Bagge bar en Kay Senchai på Kristallengalan i helgen. Skärmavbild 2015-09-01 kl. 13.29.43 Likaså proffsdansaren Sigrid Bernson två från vänster. Skärmavbild 2015-09-01 kl. 13.34.17 Malin Gramer som programleder Paradise Hotel i en röd kort klänning. Skärmavbild 2015-09-01 kl. 13.38.22 Andra som gärna bär Kay Senchais klännigar är Kristin Kaspersen, Martina Bonnier, Jessica Almenäs, Tess Merkel, Lina Hedlund, Camilla Läckberg och bloggstjärnan Kenza Souiten.

Att klä en prinsessa kan verkligen kickstarta en karriär och därför är det många designers och butiker som gärna skickar plagg, smycken och hattar till prinsessorna och drottningen i förhoppningen att de ska bära plagget. Och gör de det får det ofta en raketeffekt på beställningar och försäljning.

Malinda Damgaard som är modist blev ett känt namn för allmänheten när hennes vackra hattar plötsligt syntes på Victorias, Madeleines och nu även Sofias huvud. Hon designade till exempel  den hjärtformade hatt som Sofia bar under sin lysning. Men långt innan dess designade hon hattar till världsstjärnor som Lady Gaga och många hollywoodstjärnor. Det största är såklart att få klä en prinsessa till brud.

Designern Ida Sjöstedt var ingalunda ett okänt namn innan Sofia drog på sig sin vackra brudklänning, men självklart väckte Ida ett stort internationell intresse när Sofia gick nerför altargången i hennes design.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB