Startsida / Inlägg

Prinsessan Sofias galamiddag drog in miljonbelopp

av Jenny Alexandersson
sofia1

För en vecka sedan var prinsessan Sofia och prins Carl Philip hedersgäster på en galamiddag till förmån för Project Playground. Det var prinsparets goda vänner Robert Hållstrand och Fredrik af Klercker som höll i middagen och auktionen i konferensvåningen Nio Rum på Hamngatan. Det har jag berättat tidigare i bloggen, se här!

Men nu står det klart hur mycket pengar som auktionen drog in! Mer om det strax.

Carl Philip och Sofias kompisgäng var på plats för att buda på tolv spännande objekt i forma av snygga kläder och accessoarer, upplevelser, resor och konst som donerats av både företag och privatpersoner. Gäster kunde även köpa Project Playgrounds gröna armband A Piece för att visa sitt stöd.

sofia3

Och faktum är att Project Playground kommer att få över en miljon kronor till sin verksamhet! Inte illa alls!

sofia2

Peder Lamm höll i  auktionen och Project Playgrounds generalsekreterare Daniel Madhani  berättade inte bara om verksamheten i Sydafrika. Under kvällen presenterades även ett nytt projekt i Sverige som är riktat mot nyanlända barn och ungdomar.

Foto: Project Playground

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Marlon Appelgren, Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB