Startsida / Inlägg

Drottningens tårar och Madeleines smarta strategi

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-01-29 kl. 15.47.34

I veckans Kungligt med Jenny Alexandersson pratade vi om de fina dokumentärer som NRK gjort i samband med kung Haralds 25 år på tronen. Både han och drottning Sonja är mycket öppna, de pratar om tiden innan bröllopet och hur tufft det var för dem innan regeringen och folket accepterade Sonja. Och drottningen berättar öppenhjärtigt om sina två missfall och hur fruktansvärt det var att allt skedde inför öppen ridå. Hon var ombord på kungaskeppet när hon drabbades av blödningar första gången och fick halas nerför skeppets sida på en bår för att forslas vidare till sjukhus. Det är unikt och fantastiskt att hon vågar öppna upp och vara så privat, det betyder garanterat mycket för alla som varit i samma situation och förlorat ett barn.

Vi diskuterade även prinsessan Madeleines smarta strategi att lägga ut familjebilder från semestern på Maldiverna för att bli av med paparazzis. Det är ju så att ju fler fina bilder som hon själv kablar ut – desto mer devalverar hon värdet på paparazzifotografernas bilder.

Och så berättade jag att prins Carl Philip och prinsessan Sofia har bestämt sig för två viktiga ämnen som de vill koncentrera sitt jobb i sin bröllopsstiftelse på – nätmobbning och dyslexi. Det är ju verkligen ämnen valda med hjärtat!

Se hela avsnittet här nedan!

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB