Startsida / Inlägg

Prins Carl Philip och Sofia på välgörenhetsmiddag i Göteborg

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-03-16 kl. 11.54.53

På fredag åker prinsessan Sofia och prins Carl Philip till Göteborg. De är inbjudna gäster på en insamlingsgala på Auktionsverket Kulturarena där alla pengar går till Project Playground. Det är femte året i rad som det arrangeras en middag i Göteborg,  i år arrangerar Project Playground galan tillsammans med sina samarbetsföretag Mellby Gård, DHL och House of Lola. Sofia jobbar ju fortfarande med sin organisation, hon är numera hedersordförande och sitter i styrelsen. Ny generalsekreterare är Daniel Madhani. Så här säger han i ett pressmeddelande om middagen på västkusten.

– Vi vill vara med och bidra till att ensamkommande barn och unga får de möjligheter och den stöttning som krävs för att integreras i sitt nya samhälle. Precis som i Sydafrika kommer verksamheten att utgå från individen och de behov som finns, med fokus på sociala aktiviteter och nätverk till en början. Som en del av vårt insamlingsarbete för vårt ändamål är galan i Göteborg väldigt viktig. Vi lägger ned mycket tid och kraft på att den ska bli bra och lyckad, tillsammans med andra eldsjälar – vi har många fantastiska människor runt om som hjälper oss att göra denna kväll möjlig

De pengar som kommer in går alltså både till PP:s arbete för barn och unga i Sydafrikas kåkstäder, men även till verksamhet i Sverige för ensamkommande ungdomar.

Det kommer att hållas en auktion under kvällen där man kan ropa in en mängd roliga upplevelser, konst, resor och sport. Fotbollsspelaren Jonas Olsson tillsammans med Worldcitizen.se och Subjective Travel Intelligence skänker en hotellvistelse för två på the Connaught Hotel i London tillsammans med biljetter till en fotbollsmatch med meet-and-greet.

Och gatukonstnären Shai Dahan, som stöttat Project Playground i flera år, bidrar till auktionen med ett konstverk som görs efter vinnarens egna önskemål.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB