Startsida / Inlägg

Prinsens svek mot drottningen

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-04-25 kl. 16.25.10

Mitt i all bebisyra och förberedelser för kungens födelsedag så har jag helt glömt bort att lägga upp senaste avsnittet av Kungligt med Jenny Alexandersson.

Vi pratade bland annat om prins Henrik och det faktum att han har gått i pension. I åratal har Henrik tjatat om att han vill bli kung och ha samma status som sin fru drottning Margrethe. Hon har väl mest låtit det passera, i tv-intervjuer mest skrattat vänligt åt hans argument och såvitt jag vet inte kommenterat det.

Hursom helst, vid årsskiftet berättade hon i sitt nyårstal att prins Henrik går i pension. Han kommer fortfarande att stödja henne men inte vara så synlig. Han slutar jobba helt enkelt, men behåller sin del av apanaget på 8 miljoner danska kronor. Rimligt eller inte, det har danskarna diskuterat sedan dess. I Programmet är danska historikern och hovexperten Sebastian Olden-Jörgensen med oss och berättar om danskarnas reaktioner. De handlar faktiskt till större delen om att Henrik är illojal och sviker drottningen, mindre om pengarna. Se avsnittet här nedan!

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB