Startsida / Inlägg

Den svenska kollapsen

av Jonas Gustavsson

Oj.

Sverige hade 5-3 mot Finland, fick power play och… släppte in två mål i samma power play-spel. Slutresultat: 5-5 i Finnkampens returmöte på finsk mark.

Hur fan kunde det hända?

 Ja, det kan man undra, sa Kim Nilsson när jag ställde just den frågan.

– Vi hade matchen i våra händer, var det bättre laget och gjorde det okej, men avslutningen var under all kritik. Det sänker betyget helt. Det ska inte få hända. 

Nej, lite så är det väl. Det får inte hända. Men bättre att det gör det nu än i VM. Och det kan vara positivt att rasa ihop nu, faktiskt. En sådan här näsbränna gör att man inte slappnar av något mer. Dessutom, vilket givetvis påverkade idag, så hade ju flera av stjärnorna i truppen lämnat landslaget för att ladda upp inför SSL-premiären i veckan. Så Sverige hade inte bästa möjliga manskap på benen, vilket var fallet i torsdags då det blev en 6-1-seger.

Men ingen ursäkt för att släppa in dubbla mål i box play givetvis.

Någon orosflagg behöver dock inte höjas.

***

Kim Nilsson lät inte förbannad precis när jag fick tag i honom i passkontrollen i Finland. Dock besviken. Men också för rutinerad för att lägga för mycket fokus vid den här matchen. Det är VM som gäller. Jag försökte locka fram lite ursäkter, men Kim gick inte i den fällan. Han skyllde inte på att flera stjärnor lämnat truppen för att ladda för SSL, att det skulle vara rostiga handleder eftersom säsongen inte dragit igång eller att tajmningen skulle vara usel eftersom tävlingsmatchandet inte kommit igång.

– Äh, det där med klubba och boll sitter i ryggmärgen. Så är det. Handlederna fanns med oss. Vi gjorde det okej idag, det var avslutningen som var en kollaps, sa han. 

***

Damerna levererade inga kollapser. 5-3 i fredags och 4-1 idag. Finnkampen vanns med totalt 8-4. Precis enligt plan.

***

Lämnat en – enligt mig själv – ganska gedigen guide inför SSL-premiärena i veckan innehållandes tips av tabellen och kommentarer om alla lag, både på dam och herr. Dessutom betyg på alla lagdelar på herrlagen (inte dam, dock. Får väl en skopa kritik för det också, liksom att det bara var tio tjejer med på nyförvärvs-rankingen. Men får ta det. Nördkollen sträcker sig inte tillräckligt djupt för att analysera alla lagdelar i alla lag i damernas SSL, tyvärr. Men nästa år kanske).

Materialet dyker troligen upp under morgondagen någon gång.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB