Startsida / Inlägg

Premiärdags – härligt värre!

av Jonas Gustavsson

Då så – äntligen dags för SSL-premiärer.

Herrarna är först ut, och tisdagen bjuder på godbitar direkt, uppstickarna Mullsjö och Växjö tar sig an etablerade storlagen AIK och Storvreta. Och det är inga givna matcher alls.

Snackade med Mullsjös nyförvärv Kevin Lundgren idag och frågade vem som var favorit mellan hans lag och AIK. Uppstickaren mot storlaget.

– Bra fråga. Jag vet inte vad oddsen säger. Jag tror det bli jämnt, blev hans svar.

Är bara att skriva under.

***

På tal om Kevin Lundgren. Det är ju en speciell match för honom, han har ju lirat i AIK de senaste åren men liksom inte kommit till. Och inte fått chansen. Så givetvis är han inte nöjd med åren där.

– Jag kom in som talang och hoppades på mer utveckling och förtroende. Men det gick inte så bra. Det mesta handlade väl om förtroendet. Samtidigt, när jag kom dit så var det väl tio landslagsspelare i uppställningen, så det var inte så enkelt att slå sig in. Men visst hade jag önskat mig något annat, säger han diplomatiskt utan att skopa för mycket kritik mot sin förra klubb.

Ändå välregisserat att Mullsjö-debutera mot just AIK.

– Ja, det är ganska kul. Typ en vecka efter att jag kritat på så kom schemat. Det var speciellt.

Min känsla är att Kevin Lundgren kommer må utmärkt i unga Mullsjö där han kommer få ett helt annat förtroende.

– Jag har kommit bra in i laget. Har fått förtroende och vågar mer. Kan spela ut. Jag tänker inte så jävla mycket. Sedan är det ganska sjukt, vi spelade de yngre mot de äldre på någon träning, och då fick jag vara på den äldre sidan. Det har aldrig hänt innan och är ett bevis för hur ungt lag vi har, säger 23-åringen.

***

Surrade kort med AIK-keepern Patrik Åman också. Han har blivit kvitt febern som tvingade honom att lämna landslagslägret häromdagen och tror på spel mot Mullsjö. Viktigt för AIK.

***

Växjö mot Storvreta har inte heller någon given utgång, tycker jag. Visst, Storvreta är givetvis storfavoriter, men Växjö är ett smart, taktiskt drillat och uppgraderat lag som brukar ha några ess i rockärmen att trolla fram när det behövs som mest.

Mest intressant i matchen – Storvreta lanserar en ny superfemma: Mattias Samuelsson, Niklas Winroth, Rasmus Sundstedt, Alexander Rudd och Henrik Stenberg. Det är sannerligen nya innebandy-tider med Hannes Öhman och Mika Kohonen borta. Den nya femman ser vass ut – men är inte i närheten av den klassiska superfemman. Så klart.

***

Får väl, trots att jag är usel på det, tippa premiäromgången i SSL, som är utspridd över några dagar:

Storvreta – Växjö: Inte givet, men jag tror Storvreta ror hem det här. Visserligen har man lite nya hierarkier att sätta efter att Öhman och Kohonen försvunnit, men man ska vara en klass bättre än Växjö.

Mullsjö – AIK: Hemmapremiär, härlig avslutning i våras (spelmässigt i alla fall) – jag tror benhårt på Mullsjö. Kommer vara extremt laddade.

Granlo – Falun: Spjutspetsbepansrade Falun mot ett försvagat och uddlöst Granlo? Inget snack, Falun tar hem detta. Med marginal.

Linköping – Pixbo: En av premiäromgångens hetaste matcher. Starkt Linköping mot guldkandidaten Pixbo. Tror på jämn batalj, men att Linköping till slut tar det. En magkänsla.

Dalen – Sirius: Svårbedömt, även om Sirius på pappret ska vara favorit, enligt mitt sätt att se det. Men Dalen är bra hemma. Lutar åt uddamålsseger för hemmalaget i en målsnål match.

Kais Mora – Warberg: Hemmapremiär för nykomlingen som kommer sprudla av energi. Det kan räcka mot ett nyrenoverat Warberg som behöver tid för att sätta spelet. Således hemmaseger.

Helsingborg – Höllviken: Tja, är det någon gång Höllviken ska skrälla så är det kanske i en premiär och i ett derby. Men nej, Helsingborg vinner.

Återkommer med damerna, som startar lite senare i veckan.

***

Tippningen av serierna med tillhörande kommentarer dyker upp imorgon.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB