Startsida / Inlägg

Ung och fräsch uppstickare

av Jonas Gustavsson

Fundamenten håller på att luckras upp lite i SSL.

De klassiska lagen är inte lika överlägsna eller självskrivna som de var för ett antal år sedan. Klassiska storlag som AIK och Warberg tillhör inte toppen, Pixbo har fått arbeta sig upp igen, anrika föreningar har trillat ur serien och inte orkat ta sig upp.

Det sköljer en ny våg över plastlandet. Ifjol bevisades det igen. Nykomlingen Växjö skrällde och tog sig till slutspel. Nykomlingen Sirius överraskade och nådde nästan slutspel, trots att man var utdömda innan seriestart. Talangfabriken Mullsjö blev helt plötsligt en maktfaktor. Jag gillar det.

Inte minst Mullsjö.

Jag har ingen bild av Mullsjö som kaxiga. De bara kör sitt race, låter spelet på banan tala och gör det förbannat bra. Satsningen på talanger bar äntligen frukt ifjol. I år tror jag stenhårt på västgötarna, de har ett lag sprängfullt med kunnande men framförallt en enorm uppsida och potential. Plus att de spelar rolig och fartfylld innebandy. Vi har inte sett det bästa från massor av spelarna – se bara på en kille som Emil Kihlbom som kommer explodera när som helst. Inget ont om Christian Qvist – men nu har man också fått in en absolut toppmålvakt i Benjamin Löfdahl. Mullsjö känns verkligen på riktigt.

Jag gjorde en offensiv tippning av laget. Som femma i sammandraget. Men jag tror verkligen på det.

Och önskar det. Jag gillar klubbens satsning, jag gillar talangerna.

Jag tror inte att Mullsjö är någon dagslända. Jag tror de är ”the real deal”. Jäkligt skoj!

***

Har tippat serierna. Ni får tippningen här – men vill ni läsa motiveringar och kommentarer så får ni läsa artikeln som dunkats ut på Sportbladet (PLUS-låst).

Där blir det också betyg på alla lagdelar i herrlagen (dock ej i damlagen. Fick ju en skopa kritik när jag listade nyförvärven och hade 25 herrar och 10 damer, så förväntar mig en ny skopa nu, men det handlar helt enkelt om att jag har lite för dålig koll på bredden i vissa damlag, och då känns det inte rättvist att bedöma. Sedan kanske det underminerar min kompetens, men det får jag ta).

På tal om betygen. Det där går ju att diskutera och vrida och vända på i evighet. Just i innebandy brukar det ju ältas och sågas just satta betyg (ingen nämnd, ingen glömd). Nåväl, om någon lirare inte svarar i telefon efter någon match så vet jag att det beror på besvikelsen över betyget.

Nåväl, tippningen, rakt upp och ner.

DAM
1 Kais Mora
2 Iksu
3 Rönnby
4 Pixbo
5 Djurgården
6 Endre
7 Dalen
8 Uppsala
9 Täby
10 Huddinge
11 Karlstad
12 Jönköping
13 Falun
14 Telge

HERR
1 Falun
2 Storvreta
3 Pixbo
4 AIK
5 Mullsjö
6 Linköping
7 Helsingborg
8 Växjö
9 Warberg
10 Sirius
11 Dalen
12 Granlo
13 Kais Mora
14 Höllviken

***

Jo, nye Huddinge-coachen Alexander Brinkmann hörde jag satte upp någon ”Wanted”-affisch på mig efter listan med hetaste nyförvärven i damernas SSL, eftersom han var missnöjd. Alexander svingade ju lite allmänt under upptakten och lär väl rikta någon smocka till mot mig efter dagens SSL-tippning. Får se till att hålla mig ifrån Stockholm ett tag framöver, helt enkelt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB