Startsida / Inlägg

”Tidernas sämsta nykomling” slog till igen

av Jonas Gustavsson

Det börjar bli lite tjatigt nu.

Snart är det dags att slänga skräll-rubriken i papperskorgen.

Men Höllviken lyckades vinna idag igen. Nu mot Dalen, som fick ett bryskt uppvaknande med 0-3 i första perioden och 0-6 efter halva matchen. Sedan – efter att ha skakat av sig bussresan, som man brukar skylla på generellt när man spelar borta och startar uselt – repade sig förvisso Umeå-laget, men inte bättre än att man föll med 5-7.

Höllviken har därmed – hör och häpna – vunnit samtliga tre matcher hemma i Halörhallen så här långt in på säsongen, tagit nio poäng på sex matcher och parkerar på åttondeplatsen i sammandraget. Inga kontrakt säkras i oktober, men starten är minst sagt imponerande av Höllviken.

Ingen trodde på dem. Jag undrar om de själva ens trodde det här.

Nåväl, det är bara att imponeras av den blixtrande säsongsstarten.

”Tidernas sämsta nykomling” är visst inte så dåliga som alla – inklusive mig själv – trodde.

***

Snackade med Alexander Rudd om nya superfemman och Storvretas målkalas mot Kais Mora nyss (mer om det längre ner i blogginlägget), men kunde inte låta bli att fråga vad han tyckte om Höllviken.

Han var brutalt ärlig:

– Jag är överraskad, det måste jag säga. Jag ska vara ärlig: jag hade aldrig hört talas om dem innan de gick upp i SSL i våras. Jag har ingen koll på dem. Det har ju skrivits om dem som tidernas sämsta nykomling. Men det är kul att de vinner, de är starka på hemmaplan. När vi mötte dem där nere så var deras målvakt det sjukaste jag sett, han tog allt. Spelar han så nu också förstår jag att de vinner matcher.

***

Så, över till andra matchen idag.

Storvreta körde över Kais Mora. Ja, så blev det efter 13-5. Laget hade gjort 27 mål inför dagens match, nu spädde man på med 13 till och med 40 kassar är man hux flux seriens näst målgladaste lag efter Pixbo (men ja, då har majoriteten av lagen spelat en match mindre, men ändå…). Åtta mål mot Pixbo, sex mål mot Granlo, 13 mål mot Kais Mora. Känns väl ändå som att Uppsala-laget lossat de värsta målknutarna?

– Vi är mer distinkta nu, förklarade Rudd.

Det rasslade också till i poängligan som nu är Storvreta-ligan: 1 Alexander Rudd, 2 Henrik Stenberg, 3 Rasmus Sundstedt.

Skrev en artikel om lagets nya superfemma, med Rudd, Albin Sjögren, Henrik Stenberg, Rasmus Sundstedt och Mattias Samuelsson. Den har potential så det bara smäller om det, även om det är en bra bit kvar till den legendariska superfemman med Mika Kohonen som centralfigur.

Storvreta har ju vunnit alla hemmamatcher hittills. Men inga på bortaplan.

– Det är enklare att vinna hemma med publiken i ryggen. Men vi måste ju komma upp i normal standard borta också. Vi har haft för stora och långa dippar på bortaplan, det har man inte råd med. Det gäller att vi skärper oss mot AIK i veckan, sa Rudd.

Det mest anmärkningsvärda var väl annars att coachen Stefan Forsman bänkat Fredrik Holtz.

***

Två matcher spelade, tolv matcher kvar.

Tippningen är klar (kom igår), nu är det bara att invänta den intensiva morgondagen.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB