Startsida / Inlägg

Dags att ta Sirius på allvar

av Jonas Gustavsson

Sirius fortsätter att leverera.

5-0 redan i första perioden mot Mullsjö och till slut en 8-6-seger. Laget är sexa i tabellen och har verkligen slagläge på en slutspelsplats.

Det var ganska lite snack om Uppsala-laget inför säsongen. De flesta tippade laget i ingenmansland i tabellen, inte inblandade i botten, men inte heller kvalitativa nog att slå sig in i slutspelet. Nu ska vi inte ropa hej ännu, men visst känns laget vassare än man trodde.

Ifjol, då man var nykomling, så var man totalt uträknade inför säsongen och alla tippade att de skulle komma sist. Istället imponerade man, lanserade en vattentät defensiv och säkrade kontraktet utan några större problem. Till i år var man bättre rustade, hade uppgraderat med Billy Nilsson och Erik Svenson, och skaffat rutin – men att man skulle få sådan utväxling är överraskande.

Billy Nilsson, till exempel, har ju varit en sensation.

Det märks att han trivs med att stå i främsta ledet och leda laget, istället för att stå i skuggan av superstjärnorna i Falun. Inte så att han snor något strålkastarljus, han är lika ödmjuk som resten av innebandy-stjärnorna, men visst ser man att det lyser kring honom.

Det är dags att ta Sirius på riktigt allvar.

De kommer vara med i slutspelsracet länge.

***

I övrigt idag?

Dunkat ut nyheten om att Hermine Dahlerus gör comeback i Djurgården – något som avslöjades redan i fredags, men som ”Minne” valde att bekräfta idag.

”Jag är ingen frälsare”, säger hon. Nä, det tror nog ingen, men visst fasen är hon fortfarande grym i spelet. Pumpen kanske inte är vad den var, men hon har blicken, tekniken och vinnarskallen för att bli en tongivande spelare. Utan tvekan.

Och nu ikväll meddelade också Emelie Lindström att hon lirar vidare resten av säsongen i Djurgården.

Djurgårdens förstakedja nu lär bli Lindström, Dahlerus och Matilda Sjödin, om nu inte Ranja Varli och Sandra Mattsson får för sig att också lira vidare. Den nya förstakedjan är givetvis inte i paritet med den sprakande föregångaren, men ändå helt okej. Matilda Sjödin har varit ett yrväder i år, en ettrig forward med stor löpstyrka, som kommer trivas med att trasa sönder motståndarförsvar med sin speed medan Dahlerus och Lindström i svallvågorna kan operera med sin teknik och blick för spelet.

Den där kedjan – om den blir verklighet – går inte av för hackor.

Så ja, Djurgården grejar slutspelsbiljetten.

Oavsett vem man får in som tränare.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB