Startsida / Inlägg

”Skratta eller gråta?”

av Jonas Gustavsson

Jobbledig ikväll. Men kan inte låta bli att skriva några rader.

Om dagens snackis så klart.

Mullsjö anmälde ju Växjö-backen Johan Roos efter kvartsfinal fem. Enligt vad jag har förstått så skickades anmälan in igår och Johan Roos fick till lunch idag att yttra sig. Trots det, att alla uppgifter ska ha funnits tillgängliga vid lunch, så kom ingen dom från juridiska nämnden. Den kommer efter matchen (i skrivande stund har den ännu inte setts till).

Om jag förstått rätt: juridiska nämnden hade möjlighet, men inte skyldighet, att behandla ärendet innan matchen.

Jag köper det inte.

Ingen skyldighet? Kanske inte. Men sunt förnuft, som brukar påtalas i livet i stort? Det hade varit så enkelt för nämnden att sammanträda, besluta och skicka ut domen innan match sex. Jag gillar inte att ta fram motorsågen eftersom jag är godtrogen och tror att alla gör sitt bästa, men i den här situationen kan jag inte låta bli. Jag ser absolut ingen anledning till att inte dela ut domen innan matchen.

Innebandy och professionalitet är ju en ekvation som redan ifrågasätts ganska hårt, och sådant här agerande stärker ju inte bilden direkt.

Jag tycker Mullsjös sportchef Jesper Axell sa det bäst:

”Jag vet inte om man ska skratta eller gråta”.

Varför väntade nämnden?

Jag hör argument om att det beror på vilken spelare eller klubb det handlar om. Det har dock inget i diskussionen att göra. Det går inte snabbare att behandla ett ärende för att det handlar om David Gillek. Jag hör konsperationsteorier om att förbundet av någon anledning vill gynna Växjö, men det köper jag inte heller. Skulle väl vara tvärtom i så fall, att man skulle vilja sätta dit klubben eftersom Växjö är den klubb, med coach Niklas Nordén i spetsen, som gormar högst om hur ruttet hela anmälningssystemet är. Nej, det där kan ni lägga ner. Det handlar inte om något av det där.

Men jag har inget svar på varför man väntade. Jag hoppas nämnden har det och jag hoppas svaret är bättre än att man inte hade någon skyldighet.

Oavsett lag, oavsett spelare – det är klart att en dom måste komma inför en så här viktig match. För sportens skull. Det är ju därför ledtiderna på anmälan och dom kortats i slutspel.

Hur matchen gick?

Växjö vann med 3-2 efter sudden och en viss Johan Roos sköt det oerhört viktiga 2-2-målet.

***

Som sagt ledig, men snabbkommentar:

Helsingborg-Pixbo 6-2: Vilken fullständig megaskräll. Helsingborg är vidare. Bara att säga grattis och berömma. Pixbo? Stort fiasko så klart. Frågan är hur mycket David Janssons annonserade Schweiz-flytt påverkade?

Växjö-Mullsjö 3-2 (sd): Starkt av Växjö att samla ihop sig, vinna och tvinga fram en sjunde och avgörande match i Nyhemshallen. Hetaste kvartsfinalserien, utan tvekan.

Endre-Iksu 8-2: Utklassning av Endre. Otroligt starkt, givetvis, och nu har man bra utgångsläge. Åtta Endre-kassar – men bara ett mål av Anna Jakobsson.

Kais Mora-Täby 3-2: Täby närmade sig match för match men räckte inte till. Storfavoriten Kais Mora som väntat enkelt vidare till semi.

Igår:

Rönnby-Dalen 5-0: Bensinen slut i Dalen nu? Fyra kassar av Madelene Backlund vars Rönnby är på väg mot semi.

Pixbo-Djurgården 1-2: Tanten Hermine Dahlerus spelade fram till matchvinnande 2-1, och Djurgården reducerade matchserien till 1-2 och har nu hemmamatch. Orkar DIF sno en match till?

***

På tal om innebandy och professionalitet. Sjuan Helsingborg slog ut ettan Pixbo, ärvde semifinalvalet och ställs mot trean Linköping. Samtidigt får tvåan Falun möta fyran Mullsjö eller femman Växjö. Antar att man jublar i Falun. Not.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB