Startsida / Inlägg

Slutspelsdramatiken uteblir

av Jonas Gustavsson

Söndagen slog in de flesta spikarna i damernas SSL-kista:

* Dalen fixade en slutspelsplats, och därmed är alla slutspelslagen klara.

* Endre säkrade fjärdeplatsen, och därmed är topp-4 spikad och vi vet vilka lag som får hemmafördel i kvarten.

* Falun tog en pinne mot Karlstad, och säkrade därmed kontraktet.

Två saker återstår i sista omgången:

* Kampen om seriesegern mellan Kais Mora och Rönnby.

* Bottenkampen mellan Telge och Karlstad, där ett lag åker ur och ett lag får kvala för att fixa nytt kontrakt.

Så visst finns det krydda nästa lördag, när sista omgången ska spelas.

Men någon slutspelsdramatik blir det alltså inte tal om, som det var på herrsidan. Det hade vi visserligen inte räknat med heller, men trodde nog att duellen mellan Dalen och Uppsala fortfarande skulle vara öppen. Men Dalen vann stort mot Telge och Uppsala lyckades inte, trots ett tappert försök, att ta poäng mot Djurgården, även om det var nära.

Nåväl, starkt av Dalen att fixa slutspelsplatsen till slut, efter ett uselt facit efter VM-uppehållet, där man bara tagit två tre poängare på tolv matcher fram till dagens batalj, då man tog en efterlängtad och viktig trea igen.

– Vi har inte varit oroliga. Vi har haft slutspelsplatsen hela tiden och det har ändå känts tryggt. I de senaste omgångarna har vi kikat lite i tabellen och räknat, men vi har haft en tro på oss själva. Vi har alltid sett oss som ett slutspelslag, sa Isabell Larsson efter matchen.

Hon tror givetvis på sitt egna lag och menade att det kan vara en fördel att ha fixat slutspelsbiljetten så sent eftersom man har ett gäng måstematcher i ryggen och dessutom redan har en upparbetad hunger, istället för att komma till slutspel med ett gäng icke-matcher i färskt minne.

– Nu har vi spelat flera måstematcher under en period och kommer in i slutspelet med en hunger och glädje som vi kanske inte haft tidigare. Vi har haft vår svacka och har förhoppningsvis toppat formen lagom till slutspelet börjar, sa hon.

Men nej, Dalen kommer inte orka skrälla i en kvart. Laget får möta Kais Mora, Rönnby, Pixbo eller Endre. Enda laget man har en chans mot är Endre, men man ska inte kunna rubba gotländskorna heller. Så är det bara.

***

Dagens matcher:

Täby – Kais Mora 1-10: Täby går inte in med någon superform i slutspelet precis. Å andra sidan är Kais Mora i bra form och håller sannerligen på att varva upp inför slutspelet. Fempoängseftermiddag för Anna Wijk, förresten.

Pixbo – Huddinge 10-5: Väntad seger, naturligtvis, även om Huddinge hade en tidig 2-0-ledning. Men Pixbo hade vänt till 6-2 innan första perioden var slut.

Dalen – Telge 9-2: Telge har haft en svag formkurva länge, länge, och den höll i sig även borta mot Dalen, som fick en snabb ledning, förvaltade den och gled ifrån. Umeå-laget säkrade ju därmed också slutspelsplatsen.

Falun – Karlstad 2-2: Dragana Mrksic sköt 2-2 i matchens sista minut vilket gav Falun 2-2 och säkrat SSL-kontrakt. Men poängen var viktig för Karlstad också, som nu är före Telge i botten på bättre – eller minst usel – målskillnad.

Djurgården – Uppsala 6-5: Uppsala behövde poäng för att hålla liv i slutspelsdrömmen, men lyckades inte med det. Istället tog Djurgården en uddamålsseger.

Iksu – Endre 2-3: Endre säkrade fjärdeplatsen i tabellen, och hemmafördel i kvarten, efter att ha 3-2-vunnit borta mot Iksu. En tidig 3-0-ledning grundlade vinsten. Iksu får därmed finna sig i att slå ur underläge i kvartsfinalerna.

Jönköping – Rönnby 2-5: Dubbla mål och totalt tre poäng av Madelene Backlund när Rönnby tog en väntad seger borta mot Jönköping. Rönnby lär dock inte hinna ikapp Kais Mora i toppen – lagen har samma poäng inför sista omgången, men har båda ”lätta” matcher och Kais Mora har 24 plusmål att gå på.

***

Intensiv innebandyhelg är över.

Nu vilar vi innan vi gasar igen.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB