Startsida / Inlägg

God Jul i efterskott, SSL-klubbar

av Jonas Gustavsson

Julafton har passerat, klapparna är öppnade och julskinkan (antagligen) uppäten, SSL står inför en omstart, men jag tänkte ändå agerad försenad tomte och dela ut julklappar till SSL-klubbarna. Det hör ju till!

Damerna först!

God Jul…

… Dalen, ni får ett busskort så att ni kan ta bussen till hemmamatcherna. Det har ju inte blivit en enda poäng på hemmaplan ännu, utan samtliga tolv pinnar har bärgats på bortaplan.

… Endre, ni får ett berg så att Steen har någon att grusa med.

… Iksu, ni får en kulram så att ni kan hålla reda på alla mål ni gör. Det börjar redan bli väldigt, väldigt många.

… Jönköping, ni får en kula så att Kanon har något att ladda med.

… Kais Mora, ni får en kurs i släktforskning för jag är oerhört nyfiken på hur Lina Svarfars bror ”Hyvlar”, som TV4 Sport-experten Patrik Åman babblar om, ser ut.

… Karlstad, ni får en blåslampa för att sätta fart på det underpresterande laget, det känns som att det behövs.

… Linköping, ni får en blogg så att ni kan ge Yamou Njai ett större forum att breda ut sina fyndigheter på.

… Malmö, ni får åkband till Liseberg för hela laget så ni kan åka lite bergochdalbana, så slipper ni istället att göra det under säsongen.

… Pixbo, ni får en bok om hobbitar, så att alla fattar varför Alicia Fylke valde sitt efternamn.

… Rönnby, ni får en tårta med 25 ljus för att fira 25-årsdagen.

… Telge, ni får ingenting för ni har redan fått er julklapp i form av återvändande klassforwarden Sofie Karlsson som blev överflödig i Täby.

… Täby, ni får en mick att sätta på Moa Tschöp under en match, det sägs att det blir en del trash talk där.

… Sirius, ni får en karta till målet, för ni vinner nästan aldrig skotten i matcherna.

… Warberg, ni får en styrkekram eftersom ni tvingats fira jul med fem raka torsk.

Dags för herrarna!

God Jul…

… AIK, ni får en Let’s Dance-biljett att ge till Kevin Haglund. Han har tillräckliga moves för att kunna hävda sig i det där programmet. Med eller utan tomtedräkt.

… Dalen, ni får en fotosession med någon väletablerad fotograf i Umeå så att Lukas Harnesk kan ta den där nakenbilden på taket på Umeå Energi Arena. Granitbacken bjöd på nakenbild vid första målet i SSL men inget vid andra målet – dags att lösa något till tredje målet (även om det kan dröja några år…).

… Falun, ni får en gammal klassiker: ett gåvobevis. Det ger man till någon som redan har allt – och är samtidigt det finaste man kan ge.

… Helsingborg, ni får pensionsdispens för Mika Kohonen så han slipper gå i pension. Gubben håller ju än.

… Höllviken, ni får en portabel och hopfällbar teve på 60 tum så att Pontus Karlson och Johannes Wilhelmsson slipper köpa teve-apparater på öppet köp i alla städer laget besöker på bortaresorna.

… Jönköping, tack vare medsponsring av Thomas ”Brolle” Brottman så får ni en hink med färg så att ni kan färga Bolibompa-läktaren.

… Linköping, ni får indraget pepparkaks-bidrag för det känns som att Johan Astbrant blivit alldeles för snäll. Berömmer motståndare, berömmer spelare – och skäller mindre än någonsin. Eller är det bara en synvilla…?

… Mullsjö, ni får ett nytt jobb åt Henrik Olofsson, det är ingen bra idé att såga i grejer när händerna och fingrarna är så viktiga i innebandy.

… Pixbo, ni får ett årets tränare-diplom redan nu för det känns som det blir svårt att bräcka det som Jonas Eliasson skapat av en utarmad och avtrubbad spelartrupp där fältherren Daniel Calebsson dessutom mest gått skadad.

… Sirius, ni får ett livstidskontrakt med Joakim Olsson.

… Storvreta, ni får en kopp så att inte Glas känner sig ensam.

… Thorengruppen, ni får en tidsmaskin så ni kan resa tillbaka till förra säsongen och hitta spelet, identiteten och jävlar anamman från den vintern.

… Växjö, ni får dispens på Twitter och kan skriva hur många tecken som helst så att Ludwig Persson kan få plats med alla tågvagnar i sina tweets. De börjar bli ganska många nu.

… Örebro, ni får en bok om försvarsspel för det känns som att det behövs.

***

Då tippar vi mellandagarnas matcher, där herrarna är igång!

Tisdag:

Storvreta – Sirius 1: Jätteintressant derby mellan ett Storvreta som kanske dippat lite formmässigt mot ett Sirius som är på väg uppåt, kryddat av Joakim Olssons batalj mot gamla klubben och en eventuell Alexander Rudd-start. Svårtippad match, men Storvreta har ett i grunden bättre lag och är säkert intresserade av att snäppa upp prestationerna från innan jul, så det får bli en etta.

Mullsjö – Växjö 2: Jätteintressant derby mellan ett Mullsjö som inte alls fått ihop pusslet som man velat hittills, mot ett Växjö som förvisso blandat en hel del, men som ändå varit mest uppåt under säsongen. Mullsjö har haft förtvivlat svårt för Växjö ett tag nu, torskade säsongens första möte och semifinalen i våras, så känslan är att Växjö kliver in med ett favoritskap trots att matchen spelas i Nyhemshallen. Drar in en tvåa.

Onsdag:

Jönköping – Höllviken 1: Två lag som står på 19 poäng och som är längre från den absoluta toppenstriden än många tippade inför säsongen. Vägen mot 19 poäng har dock varit helt olika: JIK har vunnit allt mot lagen under slutspelsstrecket och samtidigt haft förtvivlat svårt för topplagen medan Höllviken mer blandat och gett, torskat mot bottenlag men också snott poäng av topplag. JIK har faktiskt tagit full pott (!) mot lagen utanför slutspel, det gör att nykomlingen får tipset här också.

Torsdag:

Dalen – Örebro 1: Det är lite svårt att sia om var man har Dalen den här säsongen, det blandas hej vilt, men man är också ursäktade av att ha haft en jobbig skadesituation under hösten. Nu har man hemmaplan, revanschlusta efter torsken mot Thorengruppen senast och vet att man måste plocka fler poäng för att säkra upp slutspelsplatsen – allt det bidrar till att man slår Örebro som har en usel form med nio raka förluster och bara två bärgade poäng på tolv matcher.

Falun – AIK 1: AIK har växlat upp på sistone, det till stora delar ombyggda laget börjar hitta rätt, finna sina roller och sitt spel, men det blir så klart oerhört jobbigt att åka upp till Dalarna för att möta ett formstarkt Falun som vräker in mål just nu. I de fem senaste matcherna har Falun gjort 10, 9, 8, 8, 14 mål. Det lär nog rassla här också. Spikad etta.

Fredag:

Helsingborg – Linköping 2: Helsingborg är starka hemma där man har fyra raka segrar, men det har varit med knappa marginaler de senaste gångerna och den där sviten lever farligt. Linköping föll förvisso mot Pixbo senast, men är ändå i bra form, är bredare och tyngre än FCH, och det borde någonstans ge utslag. Öppen match, men dunkar in en tvåa.

***

Då tar vi 2017 i mål!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB