Startsida / Inlägg

Spännande – men valen var väntade

av Jonas Gustavsson

Nej, det blev ju inte kvartsfinalerna som jag tippade tidigare idag, men det var ju för att sista omgången inte gick som jag trodde när Växjö överraskande föll hemma mot avsågade Sirius.
Men som tabellen blev så blev det väntade val.
Storvreta valde Helsingborg.
Skåningarna har ju bra spets men med tanke på sin tunna trupp i kombination med tufft spelschema i slutspelet så känns man som det på förhand svagaste slutspelslaget.
Falun valde Dalen.
Ja, inte ville mästarna åka upp till Umeå egentligen, men om alternativet var att dra ner till Mullsjö eller Växjö så var nog valet ändå ganska enkelt för Thomas Brottmans lag.
Pixbo valde Mullsjö.
Jag tror att Pixbo ser en större potential i Växjö än Mullsjö, inte minst på grund av Eero Kosonen – som coachen Jonas Eliasson också nämnde i C More – och därför var valet också väntat.
Över blev Växjö och Linköping.
Väntade val – men det förringar inte att det blir rafflande kvartsfinaler.
Eller ja, Storvreta och Falun borde städa av sina motstånd hyfsat enkelt, men de två andra serierna har ju potential att bli två riktiga kraftprov.
Det skulle knappast överraska om en, eller båda, matchserierna går till sju matcher.
Det lär ju brinna på bänken också.
I alla fall i tre av de där lagen.
Lugne och metodiske Andreas Elf är ju en udda fågel bland Jonas Eliasson, Niklas Nordén och Johan Astbrant.
Räkna med att det kommer snackas, huggas och sättas press på domare.
Det kommer brinna i många ögon.
Precis som det ska vara.

Dags att tippa kvartsfinalerna:

Storvreta – Helsingborg 4-0
Visst blev sista omgången en försmak på en kvartsfinalserie och Storvreta kliver in som gigantiska favoriter mot Helsingborg. Skåningarna har några spetsar av yppersta klass, men inget djup att snacka om. Situationen är helt annorlunda i Storvreta som har både spets och djup, och som kommer att sopa hem den här serien komfortabelt. Allt annat vore en skräll. Kuriosa: lär bli en speciell matchserie för Mika Kohonen, kultliraren i Storvreta som numera lirar i Helsingborg.

Falun – Dalen 4-1
Falun var strålande under hösten men har tappat lite fart nu under våren, men trots det kliver fjolårets mästare så klart in som givna favoriter i serien mot Dalen. Umeågänget kan säkert gneta till sig någon seger tack vare sin defensiv och monsterkeepern Måns Parsjö-Tegnér, men det kommer inte räcka hela vägen. Falun har en överlägsen spets och en förstafemma som ser ut att ha börjat glimra lite igen.

Pixbo – Mullsjö 4-3
Det här blir en riktig smällkaramell mellan ett lag som överraskat positivt och ett lag som överraskat negativt den här säsongen. Det här blir en rejäl holmgång, men frågan är om inte Pixbo har vinnarvapnet på bänken i form av coachen Jonas Eliasson som gjort underverk den här säsongen och som är otroligt slipad i slutspelssammanhang. Dessutom: känslan är att Pixbo kliver in med ett ”allt att vinna”-läge. Mullsjö har uttalat guldambitioner, och har således pressen på sig.

Linköping – Växjö 3-4
Det här blir också en riktig holmgång mellan två ganska fysiska och rejäla lag. Räkna med att det kommer att smälla en hel del – och att det kommer att delas ut en hel del verbala smockor på bänken med hetlevrade Johan Astbrant och Niklas Nordén i centrum. Växjö har vunnit alla tre mötena under säsongen men det har varit tajta matcher, så luras inte av det. Öppen serie, men Växjö har den bäste målvakten i form av Eero Kosonen – det avgör.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB