Startsida / Inlägg

Aftonbladet i nya lokaler!

av Jan Helin

Från i dag går Aftonbladet för full maskin i Schibstedhuset på Kungsbron i Stockholm. Redan i fredags var centralredaktionen flyttad. Du kan läsa Kerstin Nilssons trevliga reportage om flytten här. Och om inflytten här.

Förra gången vi flyttade lämnade Aftonbladet prångiga lokaler i Klara för att söka anpassade lokaler för en ny tids kvällstidning. Globen blev en ny epok för Aftonbladet.

Denna flytt markerar också starten för en ny epok för Aftonbladet. Vi är tillbaka i stan, i anpassade lokaler för att göra modern kvällstidning i alla kanaler.

I dag börjar vi skriva ett nytt kapitel i Aftonbladets 180-åriga historia.

Utgångsläget är intressant. Aftonbladet har fler läsare än någonsin i historien: 2,6 miljoner varje dag enligt Sifo/Orvesto. Aftonbladet är både i såväl räckvidd, lönsamhet som innovation den klara marknadsledaren i en tidningsbransch som går igenom en turbulent strukturomvandling där våra läsare byter vanor från papperstidning till digitala utgåvor i allt snabbare takt.

Vårt mål är att vara störst genom att ha flest läsare och mest lönsamma genom att vara bäst på att utveckla nya affärsmodeller för en ny tid med nya medievanor. Utan att gå händelserna i förväg törs jag inför de helårsrapporter om 2010 som inom någon månad kommer att publiceras konstatera:

Det är ett vinnande team från Aftonbladet som tar plats i Kungsbrohuset! Här är några bilder från vår flytt:

Skärmavbild 2011-01-10 kl. 12.59.05.png

GÄnget som för första gången körde sajten och gjorde den första tidningen från Schibstedhuset vid Kungsbron i fredags. Foto: Magnus Wennman.

Skärmavbild 2011-01-10 kl. 14.16.51.png

Vår fantastiska flyttgeneral och bildchef Anne Kindahl ser till att min uppstoppade fisk kommer med till nya huset. Det är en guldmakrill, fiskad utanför Key West i Florida för 20 år sedan när jag liftade i runt USA. Foto: Magnus Ringman.

Skärmavbild 2011-01-10 kl. 14.16.31.png
Det första överlämningsmötet mellan dagdesken och nattdesken i nya huset. Vi beslutar att göra en bra intervju med Leif GW som banderoll. Foto: Jan Helin.

Skärmavbild 2011-01-10 kl. 12.58.00.png
En övergiven centralredaktion i Globenområdet. Mycket dramatik har ägt rum på detta golv. Foto: Magnus Wennman.

Skärmavbild 2011-01-10 kl. 12.58.40.png
När de människor som är Aftonbladet lämnar redaktionen står en hög stumma datorer kvar. Det fantastiska gäng som varje dag gör Aftonbladet has left the building… Foto: Magnus Wennman.

 

  • Tjänstgörande redaktör: Elin Wieslander, Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB