Johanna Melén

bloggar om svensk politik

Startsida / Inlägg

En dag i valrörelsen

av Johanna Melén

Mona Sahlin är i en värmländsk park. Fredrik Reinfeldt och Anders Borg står på ett östgötskt torg. De har en stor blå buss och gjorde nyss ett stopp på en kebabfabrik i Linköping.  Anders Borg i vit mundering undrar om inte ägg behövs för att hålla köttsmeten ihop. Nej då, oj då. Kebabfabrikören tycker svenska ungdomar är lata, Anders Borg och Fredrik Reinfeldt föreslår fler jobbcoacher för (lata) arbetslösa unga. I den värmländska parken säger en kvinna: ”Jag tycker de är så lika och så allihop” och vet inte hur hon ska rösta. Mona Sahlin sågar jobbcoacher och moderat pensionärsskattesänkning fast hon också vill sänka skatten för pensionärer, ja till och med ännu mer än Fredrik Reinfeldt men av andra skäl: Hon bär en ideologisk övertygelse. Han vill bara vinna röster. I en radiostudio i Stockholm försvarar Peter Eriksson och Göran Hägglund varför skatten för pensionärer alls ska sänkas för ekonomer skriver på DN Debatt att det inte alls är synd om pensionärer, löntagare betalar mer i skatt. Eriksson och Hägglund borde visa enad front men lyckas vara oense och Erikssons tonläge är högt och aggressivt mot Hägglunds resonerande stil och man undrar hur han alls ska lyckas besegra hyenor och andra farliga djur. På morgonen partiledarutfrågas Maud Olofsson av Ekot och hela dagen får vi höra hur Olofsson inte kan siffror och säger att avskaffad turordning i småföretagen kan ge 10 000 nya jobb. Va? Säger utfrågaren. Ja, alltså, det sa Anders Borg nu i sommar, säger Maud. I Östergötland säger Anders att kanske rör det sig om 2000 jobb, men inte tillräckligt för att luckra upp någon arbetsrätt. Moderaternas kommunikationschef Pär Henriksson springer fem kilometer i Hagaparken. I Rapport är det synd om pensionärerna igen.

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB