Johanna Melén

bloggar om svensk politik

Startsida / Inlägg

Valrörelse – bästa tidsfördrivet

av Johanna Melén

Vem gynnas på Harpsund i dag? Fredrik Reinfeldt och Moderaterna som tappar över tre procentenheter i Synovates senaste mätning eller Jan Björklund och de andra små som ser ut att norpa åt sig moderata väljare?

Moderaterna är i mätningen inte längre Sveriges största parti och det gillas så klart inte av Reinfeldt som vill leda det nya statsbärande partiet. Och vem tror att hans sommartal från i lördags bara var tomma ord? Verkar troligt att motsvarande halvlöften om nya skattesänkningar, villkorat med en god ekonomi, också kommer att finnas med i alliansens gemensamma valplattform senare i augusti.

Samtidigt i Stockholm håller Mona Sahlin och Socialdemokraterna valupptakt och strategerna gnuggar belåtet händerna och konstaterar att med Reinfeldts nya skattelöften närmar han sig företrädaren Bo Lundgrens dröm om 130 miljarder i sänkta skatter (på den tiden ansågs Lundgren närmast extrem).

Spänningen stiger, nästan timme för timme, och för den som går i väntans tider är en valrörelse det perfekta tidsfördrivet!

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joel Holmgren, Aleksandra Wojcik, Vilma Stockvall
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB