Johanna Melén

bloggar om svensk politik

Startsida / Inlägg

Ett par dagar i valrörelsens slutspurt

av Johanna Melén

Mona Sahlin anses utdömd och till Stockholms central panikkallas förra valets förlorare Göran Persson tillsammans med Ingvar Carlsson och för S-fridens skull (?) även LO:s Wanja Lundby-Wedin med företrädare. Glada miner för utdömda  Sahlin  har en hemlig opinionsmätning i bakhuvudet.  Aftonbladet avslöjar siffrorna (som förvandlas till nattlig chock för Reinfeldt på Expressens löp dagen efter).

I helsidesannons uppmanar Gudrun Schyman sina anhängare att stava som Fan läser bibeln men i flera medier försäkrar Valmyndigheten att ”Feminstiskt initatiativ” trots allt kommer att godkännas när rösterna räknas.

I ett partikansli vid Mynttorget avtäcker Per Schlingmann en slutspurtskampanj där Fredrik Reinfeldt goes Per-Albin Hansson och nya Moderaterna tar tidsmaskinen till 40-talet. Likheterna är en ren slump säger Schlingmann som ändock myser förnöjt.

– Det är inget jag beklagar, säger han till Aftonbladet.

Matilda, snart tre veckor, ställs i dagiskö, Lars Ohly chockar omvärlden med ett SMS daterat 1989 för att därefter ta sig till att fria  i direktsänd TV och  får ja (på SMS förstås). Då har vi redan lämnat soffan för sängen men konstaterar dagen därpå att det hela är ganska fånigt.

Utanför sitt hem misshandlas riksdagsledamoten Fredrick Federley svårt, Säpo tar över och Jan Björklund säger för vilken gång i ordningen att svensk skola är som en atlantångare i fråga om att vända på eländet.

Mona Sahlins lycka är kort när Novus opinion tar avstånd från de rödgrönas  hemliga mätning, på Facebook uppmanas invandrare att strejka som på Lasermannens tid, på Sergels torg tystas sverigedemokrater med vuvuzelor och i Gamla stan käkar statsminister Fredrik Reinfeldt varmkorv. Vi kan fortsätta hur länge som helst för det är 3 dagar kvar till valet och nu är kokpunkten nära och allting kan hända.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB