Johanna Melén

bloggar om svensk politik

Startsida / Inlägg

Ödesvalet

av Johanna Melén

Vad får man för en femhundring? Tio paket blöjor, några bodysar från Lindex (max två från Polarn o Pyret), ett par bäddset till vagnen, 2,5 Olof Palme-biografier (om man köper dem på nätet). En hel del alltså och det är om en femhundring som valet handlar, enligt statsminister Fredrik Reinfeldt. Jag vet inte om han uttryckligen sa så eller om det var DN-reportern som själv drog den slutsatsen utifrån vad Reinfeldt sa – om skillnaderna mellan blocken:

”Vi har båda lovat satsningar på välfärdens verksamheter, vi har båda satsningar på ålderspensionärer. Den stora skillnaden är i synen på folk som arbetar. Alla som står utanför a-kassan eller har låga avgifter kommer att få en skattehöjning. För lärare, sjuksköterskor och poliser handlar det om 500 kronor i månaden.”

Tio paket blöjor alltså. Är det inte mer än så som står på spel i detta ödesval? Det pratas mycket om mobilisering av soffliggarna just nu. Men hur mobiliserande är det budskapet?

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB