Startsida / Inlägg

Därför valde jag att skaffa barn i Berlin istället för i Sverige

av Johanna Paues, Berlin

Att flytta till Berlin strax innan vi satte igång med familjebildandet är bland det bästa jag gjort. Inte för att Stockholm är en dålig stad på något sätt, den var bara dålig för mig. Då.

Jag var alldeles för insugen i någon slags never ending stressloop som jag inte klarade av att bryta, hur mycket jag än försökte.

Så jag flydde – och hamnade i världens bästa stad. Med vackra och fantasifulla lekparker precis överallt, med en multikultikultur som berikar oss varenda dag, med en tradition av att barn får vara med, välkomnas, och med en helt jäkla amazing gravid- och förlossningsvård. Vad sägs till exempel om jag under min dotters första veckor i livet, förutom att min barnmorska gjorde hembesök minst en gång i veckan, hade en betald ”mammavårdare” som tog hand om allt som gjorde mig stressad när inte R var hemma? Tack Tyskland för det!

I det här avsnittet av Berlinpodden på Berlinbiten.se pratar vi, som du nog redan listat ut, om allt som har med att vara gravid och ha barn i Berlin att göra. Eller nåväl, inte om allt, allt. Men om mycket. Det viktigaste.

Vad tycker du? Är Berlin en bra stad att ha barn i? Berätta gärna!

Det går givetvis även bra att ladda ner podden via Itunes.

Fotor_142790383659299

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Mia Carron och Annika Panas
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB