Startsida / Inlägg

Tada! Här är vinnarna av Berlinguiden Mitt Berlin

av Johanna Paues, Berlin

Tack för alla härliga tävlingsbidrag! Det har varit superroligt att läsa om vad ni drömmer om att göra här – och bra att bli påmind om vad drömmigt det faktiskt är att bo i Berlin. Det är lätt att bli hemmablind.

Hur som helst, grattis till Lotta Franzén och Johan Arenbo! Ni har vunnit var sitt ex av Mitt Berlin!

Här är Johans och Lottas Berlindrömmar:

Johan:
Ta en promenad med David Bowie i Schöneberg och höra honom berätta om allt dekadent, fantastiskt och spännande som han och Iggy Pop ägnade sig åt under slutet av sjuttiotalet. Självklart ingår då ett besök i Hansa Studios. Om andra ex-Berlinare, som Nick Cave eller Martin Gore, också skulle vilja följa med och ta en falafel efteråt, hade de varit varmt välkomna…

Alltså. Hur coolt? Jag vill följa med på den där promenaden Johan! Får jag det?

Lotta:
Jag drömmer om att få leva en del av mitt liv i Berlin. Då skulle jag sitta på caféer och skriva de historier som vill ut medan jag dricker milchkaffee och föräter mig på Brezel.

Det här är nog inte Lotta ensam om att drömma om. Och hur Berlinklyschig jag än känner mig när jag sitter där på kaféerna och skriver med min milchkaffe framför mig så kan jag intyga att ja, det är förbaskat härligt!

Böcker kommer på posten!

omslagsbild_tevetorn_gatukonst_2

 

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Lina Thorén, Hanna Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB