Startsida / Inlägg

Sugen på en äkta berlinerdöner? Här blir du garanterat nöjd

av Johanna Paues, Berlin

Den som åker till Berlin måste äta en rejäl döner, så är det bara. Kebab serverad i bröd är ju ändå en urberlinsk rätt.

STOPP! säger säkert flera av er nu, kebab är ju typisk turkisk mat! Förvisso, svarar jag då, men att lägga den i ett bröd tillsammans med sallad och såser var en idé som föddes här. Faktiskt.

Så, var ska man gå för att få den ultimata dönerupplevelsen? Antingen satsar du högt och går till något ställe som alla pratar om, typ Mustafas Gemüse Kebab. Men då får du räkna med att få vänta länge på läckerheten –  kön är inte sällan över femtio meter lång. För en jäkla kebab. Jag vet inte om den är värd den där väntan, det beror väl på hur busy man är.

Eller så tar du vilken jäkla döner som helst, chansar. Oddsen är rätt goda för att det bli bra. I alla fall ok.

Eller, och det här är mitt bästa tips för det finns ju såklart riktiga dönernitlotter också, så går du till Döner Dach på Simon-Dach-Strasse här i Friedrichshain. Jag älskar deras kycklingkebab, hela min familj älskar den. Min äldsta son har till och med deklararerat att deras dööööööner, som han uttalar det på sin urberlinska dialekt, är hans absoluta favoritmat. Det ni!

Här har Sverige mest kunnige person när det gäller bra mat i Berlin skrivit en lista på sina dönerfavoriter, kika in och få tips på ett helt gäng andra bra dönerhak här.

Nichts ist schöner als döner!

 

 

 

 

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Elliot Morseth Edvinsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB