Startsida / Inlägg

Daluma – smaskig detox med stans hipsters

av Johanna Paues, Berlin

Jag stack en sväng till Berran för några dagar sedan och hann ta en lunch på en av de där nya restaurangerna som jag längtat efter att testaDaluma. Jag kom dit vid lunchtid och stället är onekligen poppis, det var väldigt fullt. Och på menyn fanns  verkligen bara nyttigheter. Gröna smoothies, nypressade grönsaksjuicer och sallader. Och så små shots för att ge en extra skjuts åt systemet. Sehr 2015.

IMG_0142

Målgruppen är helt klart matmedvetna hipsters, hit går knappast den genomsnittlige currywursttysken. Inte minst för att lunchen blir rätt dyr, åtminstone i Berlinmått mätt. Runt åtta euro betalade jag för en inte så värst mättande sallad (den bestod av spenat, några tomatbitar, avokado och lite nötter). Vill man ha en smoothies eller juice på det, vilket nog de flesta hungriga vill, så är man uppe i runt 14 euro. Rena rama Stockholmspriserna ju!

IMG_0141
Juice av gurka, persilja, brännässlor, savojkål, lime, spenat, koksvatten, spirulina och moringa. Det ni!

Å andra sidan är det ju åttiofemton olika grönsaker i alla safter och smoothies och salladen var en av de bästa jag ätit. Så bisarrt jäkla god. Det var något med avokadon som var helt perfekt mosig och den lite limeiga dressingen. Jag ville aldrig att salladsjäkeln skulle ta slut.

IMG_0139

Så. Sammanfattningsvis. Daluma: Inget för den som bara har några futtiga eurosar kvar i plånkan och behöver stå sig ett tag, men grymt gott (åtminstone det jag testade, kan ju faktiskt inte gå i god för resten på menyn).

Om jag kommer att gå dit igen? Jorå, fast kanske inte för en lunch, jag brukar vara för hungrig för det. Men jag testar gärna en mellanmålssmoothie.

 

Ladda ner Plusguiden till Berlin här!

skärmdump plusguide
 • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Emma Lindström och Elvira Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB