Startsida / Inlägg

Älskar du Berlin? Var med och gör stan ännu härligare!

av Johanna Paues, Berlin
IMG_0146

Hörni!

Har ni hört talas om Give Something Back to Berlin? Det är startat av svenskan Annamaria Olsson och går ut på att connecta de som kommer till Berlin helt självmant med de berlinare som inte är lika priviligerade. Som lever i segregation och fattigdom, med små möjligheter att njuta av det där sköna Berlin jag brukar prata om här.

GSBTB är en plattform där människor som normalt sett inte brukar mötas gör just det. Det kan vara i form av kreativa workshops, cv-skrivarskolor, välkomstfester för nyanlända, laga-mat-tillsammanskvällar och massor av annat bra. Win-win för alla och integration när den är som bäst.

Organisationen har funnits i flera år, men jobbar just nu förstås intensivt med den stora ström flyktingar som kommit till Berlin den sista tiden. Massor av nya volontärer har engagerat sig, men för att kunna utnyttja all den kraft och vilja som finns för att göra något bra behövs pengar.

Jag vet att det finns mängder av organisationer här i Sverige som man kanske också vill stötta och att man  inte kan hjälpa alla överallt. Men för er vars hjärta slår lite extra för Berlin och för er som vill stötta ett megabra projekt som inte bara hjälper till med det mest akuta, utan gör massor för att skapa ett hållbart, integrerat samhälle som gör det möjligt för människor från olika kulturer att mötas, berika och lära av varandra – skänk en slant nu!

Btw: Annamaria, som också är skribent, har författat en mycket bra guidebok som jag skrivit om här. Den kan man köpa typ överallt i Sverige men också på Curious Fox i Berlin och på Saltagrodan.de.

 • Tjänstgörande redaktörer: Jenny Åsell, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB