Startsida / Inlägg

Tschüss, auf Wiedersehen och TACK!

av Johanna Paues, Berlin
johannaberlin_grafitti

Hörni, det är dags nu. Dags att gå vidare.

I åtta hela år har jag bloggat om Berlin. Jag har publicerat en bra bit över 2000 inlägg – de flesta av dem Berlin-tips av olika slag men det har också varit texter där jag har förundrat mig över tyska toalettstolar, varit lycklig över att jag födde mina barn i Berlin (och därmed hade rätt till en ”mammavårdare” som skötte det praktiska hemma under min dotters första veckor i livet, halleluja!) och där jag funderat över om Berlin-hypen är över. Bland annat!

Jag är så glad för min Berlin-tid. Det var där jag växte upp på riktigt, bildade min familj och till stor del blev den jag är i dag. Och jag är så glad för alla er som följt mig genom åren. Det har varit en glädje att få berätta om den bästa staden på jorden för er. Tack!

Auf wiedersehen!

/Johanna

Ps. Min allra första blogg heter Berlin Ick och finns kvar – om någon av er skulle vara intresserad av hur det var lämna allt och flytta till drömstaden. Och på Itunes och på den här sajten kan ni hitta Berlinpodden och En väska i Berlin, där jag och Kristina Svensson snackar Berlin så det står härliga till.

 

Edit: För er som vill fortsätta läsa om Berlin, bli tipsade och inspirerade, här är några bloggar, instagramkonton och sajter som jag gillar.

Mit Vergnügen Berlin

Berlinstagram

Hemma i Berlin  – nystartad om småbarnslivet i Berlin (mycket igenkänning för mig här!)

IHeartBerlin

Berlin Food Stories – Berlins bästa sajt för att hitta BRA restauranger

Slow Travel Berlin

Stil In Berlin

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB