Bit för bit

Andra dagen som symtomfri – håller tummarna att det inte vänder nu för då kan jag gå ut bland folk i morgon. Då jäklar ska jag… gå till Ica. Kanske Systembolaget. Och hämta ut ett par nätköp som landat på olika utlämningsställen.

Jag har alltså varit ledig i går och i dag men har sålunda fortsatt sitta hemma. I går unnade jag mig i och för sig en vända till återvinningen och i dag gick jag ett varv i solen runt Lilla Essingen där jag bor, en sträcka på imponerande 2,1 kilometer. Ja, jag höll avstånd till mötande trafik.

Annars jag jag försökt pausa från nyheterna lite men det svenska dödstalet kommer man inte undan.

Rastlösheten är rätt besvärande nu, jag har svårt att försjunka i en bok eller en film. Min bokklubb hoppas kunna ses om ett par veckor igen, vi ska läsa Stina Jacksons nya bok ”Ödesmark”. Den är inte dålig men det norrländska eländet är i mesta laget för en coronasargad själ. Kan inte nån i det norrbottniska inlandet få bo lite trevligt?

För att sysselsätta huvud och händer med något har jag lagt pussel, en Stockholmskarta på 500 bitar. I går kväll kände jag mig som en gammal mamsell där jag satt och letade kantbitar och sippade på ett litet glas vitt vin. Nu är jag klar men jag fick kämpa en del med Östermalms geografi, norr om Karlavägen var det svårt.