Startsida / Inlägg

Hungry? Grab a snickers

av Maria

 

Efter många års beroende av socker men framför allt godis så har jag idag bestämt mig för att helt sluta äta det. I mer än två månader har jag inte köpt godis, glass, kakor, chips etc. Jag har istället lagat allt själv. Resultatet av det har varit, förutom snyggare kropp, en bättre och fräschare hy. Jag hade fruktansvärt många finnar i pannan, det såg ut som en samlingsplats för myror. Efter många om och men testade jag att sluta äta skit och äntligen ser jag resultat. Fantastiskt!

 

Men lets face it, jag älskar sött och kommer aldrig kunna sluta äta det helt. Jag har därför valt att möta mig själv halvvägs, som idag då jag har bakat snickers och här har du receptet. 

 

Du behöver:

100 g mörkchoklad (jag valde 86%)

50 g smör

50 g jordnötssmör utan socker (ekologisk)

 

Gör så här:  

Smält chokladen och 25 g smör i ett vattenbad. Smöra en form så att inte chokladen fastnar, häll sedan smeten i formen och jämna ut den. Ställ den i frysen för att stelna. Gör ett nytt vattenbad med jordnötssmöret och smöret, sedan smeta ut det på chokladen när det stelnat.

 

Jag hade lite bråttom och gjorde därför mina snickers väldigt slarvigt, jag rekommenderar er att göra ytligare ett till lager med smältchoklad och smör för att få ett finare utseende. En annan sak jag kommer att tänka på till nästa gång är att låta varje lager stelna till ordentligt så resultatet inte blir lika kladdigt. Smaken däremot är underbar, äter just nu en bit med en kopp te och njuter av snön.

 

 

  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Fred Balke, Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB