Startsida / Inlägg

Hallonkakor

av Maria

 

Sitter i min soffa och mumsar i mig goda hallonkakor och dricker ett glas mjölk. Perfekt mellanmål! Snart ska jag inviga nya träningskläderna och ikväll blir det tacos hos päronen för hela slanten. Förmodligen blir det banankaka också.

 

Hallonkakor

 

Du behöver:

3 dl cashewnötter

1 mogen banan

1 dl kokosflingor

1 dl havregryn

2 dl hallon

2 msk kakao

1 msk kokosolja ev smör

2 äggvitor  

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Mixa cachenötterna till smulor, blanda i resten av ingredienserna. Klicka ut kakorna så stora som du vill ha på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.

 

 

Hallonkakorna är inte riktigt en efterrätt utan mer som mellanmål, tycker jag. Smaken är fräsch och innehåller mycket nyttigheter. Är perfekt att frysa in och ännu mer perfekt för er studenter att ha med er under föreläsningarna eller till tentan. En annan sak varför dessa kakor är underbara är för att det går självklart fort att tillaga. Hurra för oss som inte har tid att stå vid spisen! Nästa gång ska jag testa med mandlar istället för cashewnötter, det borde gå!  

 

 
 
  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB