Startsida / Inlägg

Hallongrottor

av Maria

När jag var i mataffären idag fick jag syn på min största kakkärlek nämligen hallongrottor (ja, jag har en kärring smak!). När jag var yngre brukade min mamma alltid köpa hem massa och när jag kom hem från skolan så var det en hallongrotta med ett glas mjölk som gällde. Det resulterade till söta, runda kinder. Jag kunde verkligen inte få hallongrottorna ur huvudet så jag hittade på ett eget recept. Hör och häpna, jag lyckades! Bildbevis finns här nedan.

 

Du behöver för 10 st:

5 st torkade dadlar

½ mandelmjöl

½ havregryn

½ cashewnötter

1 msk vatten

½ banan  

blåbär el hallon

Stevia

 

Gör så här:

Mixa allt förutom blåbären och stevian. Rulla degen till tio små bollar. Tryck ut och forma i mitten. Blanda ihop blåbären och stevian och använd det som fyllning till grottorna. Grädda i ugnen, ca 150° i 10-12 minuter. Mums!

 

Jag väljer att inte kommentera denna kaka, bilden får istället sköta det åt mig. Det som är värt att nämna som bilden inte gör är att det tog mig exakt 17 minuter att tilllaga. 

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning, Tobias Johannesson, Rebecka Rakell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB