Startsida / Inlägg

Nyttga scones

av Maria

Vilken mysig brunch jag och mamma har haft. Vi har pratat om allt från min barndom till vår Spanienresa. Vi har också bestämt att jag ska lära mamma att göra macarons utbyte mot att hon lär mig gör hennes berömda bröd. Nu sitter vi i soffan och kollar på Ellensshow, vi ska nog snart ge oss ut på en vinterpromenad. Men innan jag sätter på mig mina mängder av vinterkläder tänkte jag slänga upp receptet på de nyttiga sconesen. 

 

Du behöver: 

4 dl kokosmjöl

0,5 tesked fiberhusk

250 g kesela

2 dl fil

4 tsk bakpulver

1 tsk salt

 

Gör så här:  

Blanda talla torrt och sen blanda in resten. Sätt på ugnen på 250 grader. Gör fyra klumpar och gör kryss på de. Sätt i ugnen och grädda i ca 10 min.

 

Båda mamma och jag tyckte det här receptet var riktigt bra och gott. Kul att det faktiskt finns ett bättre alternativ till vanliga scones. Jag kommer prova på det här receptet flera gånger men nästa gång kommer jag att tillsätta blåbär i degen, blir nog riktigt gott. Hoppas ni gillar det! 

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Alex Rodriguez, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB