Nytt recept, ny smak
av Doften av nybakadbröd, insnöade takfönster och den här låten. Det får mig att lida mindre när jag ser mina skolböcker som måste ockuperas. Här är receptet.
Du behöver (6 st):
2 ägg
3 dl mandelmjöl
1,5 dl grädde
2 msk fiberhusk
0,5 dl linfrön
salt
1,5 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ägget fluffigt, blanda i grädden och vispa vidare.
Blanda all torra ingrediensers och häll i. Blanda till en jämn smet och låt det svälla i 3-5 minuter.
Klicka ut smeten men hjälp av en sked på en papperklädd plåt. Strö över sesamfrön om du vill.
Grädda i ugnen 20-25 minuter i 170°.
Gissa vem som glömde låta smeten att svälla? Tänk på att göra det så att formen blir fylligare och samma med smaken. Annars var det riktigt lyckad, perfekt att förvara i kylskåpet och äta det vid senare tillfälle.