Startsida / Inlägg

Nytt recept, ny smak

av Maria
 Doften av nybakadbröd, insnöade takfönster och den här låten. Det får mig att lida mindre när jag ser mina skolböcker som måste ockuperas. Här är receptet.
 

 
 
 

 Du behöver (6 st):

2 ägg

3 dl mandelmjöl

1,5 dl grädde

2 msk fiberhusk

0,5 dl linfrön

salt

1,5 tsk bakpulver

 

Gör så här:

Vispa ägget fluffigt, blanda i grädden och vispa vidare.

Blanda all torra ingrediensers och häll i. Blanda till en jämn smet och låt det svälla i 3-5 minuter.

Klicka ut smeten men hjälp av en sked på en papperklädd plåt. Strö över sesamfrön om du vill.

Grädda i ugnen 20-25 minuter i 170°.

 

Gissa vem som glömde låta smeten att svälla? Tänk på att göra det så att formen blir fylligare och samma med smaken. Annars var det riktigt lyckad, perfekt att förvara i kylskåpet och äta det vid senare tillfälle. 

 

 

 
  • Tjänstgörande redaktörer: Stefan Sköld, Sandra Christensen och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB