Startsida / Inlägg

Tabbouleh

av Maria

 

Igår blev det min favorit sallad som min mamma och farmor brukar göra. Nämligen Tabbouleh. Det är enkelt att göra med det krävs en del hackande.

 

Du behöver för 4:

½ -1  dl bulgur


3 schalottenlökar


1 stor knippa  persilja


1 dl färsk mynta


5 cm gurka


1 dl pressad citronsaft


3 tomater
 


4-8 sallatsblad

 

Gör så här:

Börja med att koka upp bulgur. Undertiden börja hacka alla grönsaker. Lägg i en skål. Krydda med salt och peppar, häll i lite olja och sedan i med citronsaften. Blanda noga och servera. Till det gjorde jag en riktig good smoothie. Mer om den sen! 

 
 
 
 
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Jennifer Snårbacka och Elvira Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB