Startsida / Inlägg

LCHF-Pizza

av Maria
 
 

Katrin Zytomierska skulle vara stolt över mig om hon såg vilken fin LCHF-pizza jag precis lagat. Efter att ha suktat efter en saftig pizza var detta den bästa lösningen på mitt sug och nu är mina smaklökar nöjda. Mycket nöjda! För 1 stor bit som räcker till middag + matlåda behöver du detta…

 

 

Botten

100 g riven ost

4 ägg

0,75 dl vatten

1 msk fiberhusk (finns i alla mataffärer, antigen i bakhyllan eller glutenfriahörnan för ca 25 kr)

0,5 dl mandelmjöl

0,25 dl kokosmjöl (alternativ mer mandelmjöl el havregryn)

lite salt

 

Såsen

4 msk tomatpuré

3 msk vatten

1 vitlöksklyfta

oregano

salt

(blanda allt)

 

Toppning

2 champinjoner

3 kantareller 

½ rödlök

plommontomater

pesto

(mer ost om man vill, hade mer riven ost och lite feta ost på toppen)

 

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 170°. Börja med att vispa alla ingredienser till botten förutom osten. Vispa i osten sist.

 

Låt smeten få stå i 5 minuter.

 

Häll sedan över degen på en bakplåt med bakplåtspapper och in i mitten av ugnen. Ca 15 minuter.

 

Undertiden hacka grönsakerna och gör såsen.

 

Ta ut degen, smörj på tomatsåsen och lägg på all topping.

 

In i ugnen igen i ca 10 minuter.

 
Mumsfillibaba!
 
 
  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jenny Åsell, Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB