Startsida / Inlägg

Musslor och annat

av Maria
 
 
 
 
 

Jag har gått från att lyxa till med en ny tröja till att lyxa till med en riktigt god middag. Jag lägger gärna mer pengar på mat för att få bättre och fräschare råvaror. Här har ni gårdagens recept: 

 

Musslor för 2 personer:
1 kg musslor
0,5 purjolök
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta 
3 msk olivolja 
1 dl vispgrädde
0,5 krm vitpeppar
4 msk hackad persilja
  
Gör så här:
Börja med att rensa musslorna. Släng alla som är öppnade.
Hacka löken och lägg i en stor kastrull med olivoljan.
Pressa vitlöken och tillsätt den.
Skär nu purjolöken och tillsätt även den och grädden.
Öka värmen och rör om. När löken börjar koka, lägg i musslorna, lägg på locket och skaka om lite grann.
Låt det få koka i 5 minuter.
Hacka persiljan och titta till om musslorna har öppnat sig.
När alla har gjort det är de klara. 
 

Fröknäckebröd:

2 dl linfrön

½ dl solrosfrön

½ dl seseamfrön

½ dl chiafrön

2 dl vatten

 

Gör så här: 

Blanda allt i en bunke och låt det stå i 30 minuter tills smeten blir fast.

Bred ut ett tunt lager på en plåt, ha på lite havssalt. 

Grädda i ugnen på 180° i ca 35 minuter. 

 

Röran:

500 g chevré ost 

0,5 dl kvarg

0,5 dl valnötter 

 

Gör så här:

Häll allt i en bunke och mixa med en stavmixer. 

 

Efterätt för 2 personer:

1 dl mjölk 

1 dl vatten 

2 dl casein (choklad smak)  

 

Gör så här: 

Vispa med en elvisp och ställ i kylskpået ett tag. Servera! 

 
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB