Startsida / Inlägg

Ät med mig podden #7

av Maria
dsc_3688_530286139606ee302d97982c
 
 

Podcasten är upp nu och gissa vem som är gästen? En liten ledtråd är att hon brukar har klackar på sig. Samtidigt som vi satt på de mjuka sägarna och spelade in, mumsade vi oss energibars som jag hade bakat. Här har även du receptet på det vi äter. 

  

Du behöver för 4 st:

1 dl glutenfritt havregryn

1 dl solrosfrön

1 äggvita

1 dl valfria nötter (jag hade macadamianötter) 

lite torkade tranbär (eller någon annan torkad frukt)

 

Glasyr: ½ dl smält  kokosolja och 1 tsk raw kakao

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°.

 

Ha i alla ingredienser till degen i en skål och mixa med en stavmixer.

 

Häll över smeten i en form (jag använder mig av 12*12 cm).

 

In i ugnen i ca 10 minuter.

 

Undertiden värm kokosoljan och blanda i kakaon.

 

Ta ut kakan och häll över glasyren. In i frysen ett litet tag.

 

Perfekt to go. Psst…ha gärna i en banan, tror det blir mycket sötare så. 

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB