Startsida / Inlägg

Receptet är här

av Maria
 
 
 

Här är receptet på miniburgarna, perfekt till lunchen som festen. Jag åt mina som lunch men kommer garanterat servera till min nästkommande fest. Hoppas ni smakar! Juste, ni får gärna maila bilder på allt ni lagar till min mail: maria.pogosjan@gmail.com

 

  

Brödet (6 stycken små):

3 dl glutenfritt havregryn

1 dl kvarg (eventuellt lite mer)

1-2 msk fiberhusk

salt 

 

Gör så här: Värm ugnen på 200°. Ha allt i en bunke och knåda gärna degen med händerna. Dela upp degen i 6 bitar och forma de runda. Strö lite vatten över så får bröden en härlig färg. In i ugnen i ca 15 minuter. 

 

Vegetariska köttbiffar:

½ sötpotatis

2 morötter

½ dl ärtor

1 tsk fiberhusk

salt och peppar

 

Gör så här: Koka morötterna, sötpotatisen och ärtorna. Häll ut vattnet och mixa med en stavmixer. Tillsett fiberhusken och krydda. Forma och stek i kokosolja/smör.  

 

Valfripålägg, jag hade bladspenat, champion, salladslök och ägg.

  

 
 
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Jennifer Snårbacka och Elvira Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB