Startsida / Inlägg

Pesto

av Maria
dsc_3559_52fb71c7ddf2b3226063c457
 
dsc_3566_52fb681488e59d4d8aa38dd2
 
dsc_3573_52fb681788e59d4c687f0c43
 
dsc_3576_52fb681a2a6b227a0150bd06
 

Onsdagens lunch bestod av en Niklas och en Felisia kombinerat med menyn hemlagad pesto med kyckling och lchfpasta. Mycket trevligt och mycket gott!

  

Du behöver:

Pesto:

1 basilikakruka

2 dl färsk bladspenat

½ dl påse pinjanötter (alternativ bara solrosfrön)

½ dl solrosfrön

2 vitlöksklyftor

0,5 dl olivolja

salt och peppar

 

Rosta nötterna och solrosfröna i en stekpanna. Blanda alla ingredienser i en bunke och mixa med en stavmixer.

 

Kycklingen:

Kycklingfilén (ca 3-4 stycken)

1 purjolök

bladspenat

soltorkade tomater

salt och peppar  

 

Stek kycklingen i kokosolja. När kycklingen är genomstekt kan du tillsätta hackade purjolöken och bladspenaten. Blanda i peston.  Krydda efter smak!

 

Pasta:

Köpte min från coop, kostar ca 34 kr för ett paket.

Kokade i 7 minuter och blandande lite salt i. 

 

 
  • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Fredrik Palmqvist, Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
  • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB