Startsida / Inlägg

Kladdis kaka

av Maria
 
dsc_0281_5362b6a22a6b226a8b0c9f89
 
 

Min bror var på besök igår och skällde på mig för att jag aldrig lagar något åt honom. Då var det dags att kavla upp armarna och visa vad jag går för. Det blev den smarrigaste kladdkakan, toppat med turkisk yoghurt, skivad banan och gojibär.  Som ett extra tillbehör så firade vi en rolig nyhet för vår familj.

 

 

Du behöver för ca 8 bitar:

3 ägg

0,5 dl kokosolja

8-10 stycken urkärnade dadlar

2 msk agavesirap

1 dl cashewnötter

1 dl mandelmjöl

3 msk raw kakao

Några bitar sockerfri choklad (går att utesluta)

 

Gör så är:

Sätt ugnen på 180°.

 

Ha i alla ingredienser i en bunke, förutom chokladen.

 

Mixa med en stavmixer till en slät smet.

 

Smörj en bakform med kokosolja och häll över smeten.

 

In i ugnen i ca 15-20 minuter.

 

Ät, njut och ät igen!

 

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB