Startsida / Inlägg

Efterrätt & frukost

av Maria
DSC_2082-2 DSC_2079-2 DSC_2075-2 DSC_2113-2

DSC_2095-2Jag och Fru mamma har ätit min hemmagjorda granolan med turkiskyoghurt och samtidigt kom vi in i en het diskussion om vad det är vi äter, frukost eller efterrätt? Hon anser att den är god och söt som en efterrätt medan jag hävdar att det är alldeles för mycket näring för det. Istället kom vi fram till att det är både och, hurra för det!

 

Du behöver:

2 msk kokosolja

1,5 msk agavesirap

½ tsk kanel

1 dl cashewnötter

1 dl solrosfrön

0,5 dl pumpakärnor

0,5 dl russin

0,5 dl torkade tranbär

 

Hallonsylt: 2 dl frysta hallon, 1 msk steva/agavesirap och 1 msk chiafrön. Koka ihop det!

 

Gör så här:

Värm ugnen på 200°.

Börja med att smälta kokosoljan, agavesirapen och kanelen i mikron.

Mixa nötterna och fröna i en matberedare tills det blivit små smulor.

Blanda med den smälta kokosoljan och häll över en bakplåt med bakplåtspapper.

In i ugnen i ca 15 minuter, rör om efter halva tiden.

Undertiden blanda russinen och tranbären i en bunke.

Ta ut plåten och när granolan har svalnat kan du blanda i den i bunken med russinen.

Smaklig måltid!

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB