Startsida / Inlägg

En bättre lunchlåda

av Maria
DSC_1972 DSC_1968 DSC_1967

DSC_1977Eftersom vi människor äter med ögonen så rekommenderar jag alla att investera i en zucchiniskalare. Zucchini får den perfekta spagettiformen och smaken känns plötsligt mycket godare. Till det serverade jag mammas hemgjorda köttfärsröra. Vilken underbar fredags matlåda!

Du behöver för 1:

½ zucchini

5 dl kokat vatten

himalayasalt (alternativ vanligs salt)

 

Quornfärsk

2 rivna morötter

5 stycken champinjoner

½ gul lök

Salt och peppar

Gör så här:

Stek löken i smör/kokosolja tills det fått färg.

Tillsätt champinjoner, quorn, morötterna och krydda. Låt det få steka på och rör om lite då och då.

Undertiden koka upp vatten. Riv zucchinin med den speciella skalarna, annars använd en potatisskalare.

Lägg zucchinin i ett durkslag och häll över varmvattnet. Salta och smaka av.

Servera!

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB