Startsida / Inlägg

Ett litet sidospår

av Maria

Fotor0103003215Mitt bästa tips till ett roligare liv är att ha egna drömmar. Ibland är det svårt att skilja på vilka som är ens egna drömmar och vilka som är andras. Det kallar jag för luddiga drömmar. Därför är det viktigt att skriver ner sina drömmar och våga ifrågasatte sig själv – varför är det min dröm?

 Till exempel hade jag en dröm om att ha bli ekonom. Varför? För att alla sa att det var en trygg utbildning och man kunde tjäna pengar på det. Trygghet och pengar är kanske en självklarhet för många men för mig är det inget måste. Jag levt fattigt och rikt och vet att det inte handlar om pengar utan hur man mår inombords. Trygghet? Jag är trygg, jag har tak över huvudet, jag har mat på boret och får mängder av kärlek från nära och kära. Därför ser jag inte trygghet som ett behov inom min karriären men däremot har passion fått en stor roll. Jag har en dröm om att jobba med det jag älskar.

5 drömmar jag har just nu för att:

 1. Få cateringuppdrag för att jag vill få fler events att ryka av nyttigheter.
 2. Skriva en kokbok för att jag vill nå ut till fler med mitt budskap om att nyttigt är enkelt.
 3. Köpa en ny kamera för att jag vill höja min personliga ribba och utvecklas mer med fotograferingen.
 4. Föreläsa och inspirera för jag vill få fler unga, kvinnor och invandrare att våga jaga sina drömmar.
 5. Flytta till Paris för att jag har respekt för min magkänsla och den säger att jag ska bo där någon gång i livet.

Vad har ni för drömmar och framför allt, varför?

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB