Startsida / Inlägg

Vegetarisk bönlimpa

av Maria
DSC_2128

 

Untitled

DSC_2126Min farbrors fru Silva har lärt mig ett makalöst recept för oss som inte vill äta kött. Menyn är en vegetarisk bönlimpa som inte ens behöver åka in i ugnen. Lite kokt sötpotatis till det så blir det en bättre middagsrätt . Hoppas det smakar och ta hand om er!

Du behöver för 10 bitar:

2 paket kidneybönor (gärna ekologiska)

6 avokadon

4 msk persilja

Salladslök

2 msk matolja

Salt och peppar

 

Gör så här:

Mixa bönorna, salt, peppar och matoljan i en matberedare.

Hacka sedan persiljan och häll över en plåt med bakplåtspapper.

Platta ut mosade bönorna över persiljan.

Mixa 4 avokadon med en stavmixer och skär de 2 andra i skivor.

Ha sedan över mosade avokadon över bönorna och sedan avokadon bitarna.

Till sist, strö över hackade salladslöken.

Rulla nu över bakpappret från ena sidan och sedan från andra sidan så det möts i mitten.

Vänd den över ett uppläggningsfat och ställ i kylskåpet ett tag.
Servera!

  • Tjänstgörande redaktör: Elin Wieslander, Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB