Startsida / Inlägg

Jag är en grottmänniska

av Maria
DSC_2150 DSC_2159-2 DSC_2144

Jag lovar er när jag säger det här – jag sliter verkligen mellan min tenta och att laga mat. Nu kan jag äntligen börja räkna ner dagarna tills jag kan sluta vara grottmänniska och inta min favorit roll som Kocken i klackar. Men trots min grottmänniska karaktär så behöver jag äta bra mat och här är något nytt på menyn: Sötpotatisplättar med varm bladspenatssallad. Ta hand om er!

 

Du behöver för 1 person:

Sötpotatisplättar:

1 liten sötpotatis

2 ägg

1 näve med bladspenat

1 msk fiberhusk/ mandelmjöl

Salt och peppar

 

Varm bladspenatssallad

2-3 nävar med bladspenat

1tsk ris vinäger

1 tsk kinesisk soja

½ tsk sesamfrön
Kokosolja för stekning

 

Gör så här:

Blanda allt till sötpotatisplättarna i en bunke. Låt det få stå ett litet tag.

Undertiden, värm en stekpanna med kokosolja.

Ha i bladspenaten, vinäger, sojan och sesamfröna. Låt det få steka i några minuter och sedan häller du över det på en tallrik.

Ha i lite mer kokosolja och stek nu sötpotatisplättarna (klicka ut smeten i runda former i pannan).

Stek ca 3-4 minuter på varje sida och servera.

Hoppas det smakar bra!

  • Tjänstgörande redaktörer: Mattias Kling, Aleksandra Wojcik och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB