Startsida / Inlägg

Husmanskost

av Maria
DSC_2459

DSC_2460Man skall aldrig underskatta husmanskost! Speciellt när man är student, har barn eller som jag, allmänt sugen på det. Dagens lunchmeny är därför vegetariska köttbullar, bön och zucchinipasta med brunsås. Gott var det!

Du behöver:

Vegetariska köttbullar:

1 paket med kikärtor

1 ägg

2-3 msk mandelmjöl

1 msk fiberhusk

vitlök

½ tsk salt och peppar

hackad persilja eller dill

pasta:

Bönpasta

1/3 zucchini

Salt

Sås:

2 dl havregrädde

1 msk kinesisksoja

salt och vitpeppar

 

Gör så här:

Börja med att koka bönpastan och riv zucchinin med en zucchiniskalare (eller potatisskalare).

Mixa sedan ihop kikärtorna, ägget, mandelmjölen, fiberhusken, salt och peppar med en stavmixer.

Ha sedan i persiljan och rulla till små runda former.

Stek i kokosolja tills de fått färg (ca 5 minuter).

Koka ihop såsen i en litenkastrull.

Servera och njut!

  • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Stefan Sköld, Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB